Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Ákos és a Balkan Fanatik is fellép Mosonmagyaróváron

A Nyári Fesztivál Szent István Napokon augusztus 19-én a szuperprodukció este 9 órától a nagyszínpadon Ákos koncertje lesz.

A „Turné 2084" utolsó három előadásából kettő ingyenes, az egyik itt, Mosonmagyaróváron, a Nyári Fesztivál Szent István Napokon augusztus 19-én. Ákos már harmadik alkalommal lép fel a városban. A tavaly tavasszal indult szintirock-koncertsorozatot eddig több mint százötvenezren látták országszerte és a határainkon túl is.

Augusztus 19-én a gyerekeknek, családoknak szóló programok délután 4 órától kezdődnek a Mesebolt Bábszínház előadásában Vásártér címmel. Az előadás feleleveníti a hajdanvolt vásárok hangulatát, amikor még mutatványosok, csepűrágók, bábosok járták a vásártereket. Először elénk tipeg, totyog a világ legkisebb táncospárja, hogy komikus táncával szórakoztassa a nagyérdeműt. Ezután következik Vitéz László moldovai rokona, a nagyszájú Vasilache, aki elébb megküzd a feleségével, majd az Ördöggel és végezetül magával a Halállal is. A harmadik részben „Az aranyszőrű bárány meséje" forgolódik körbe-körbe egy bábforgató színpadocskán. A gyerekeknek szóló előadások a napsütéstől védettebb helyen és időben lesznek. Az előadással párhuzamosan egészen estébe nyúlóan karikatúrarajzolás is lesz.

Az augusztus 19-i estét 11 órától a Balkan Fanatik koncertje zárja a kisszínpadon. A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja a zenei kultúrák megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.

A Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt négy évben. Azonban hagyományaikhoz híven a nyitónapi és a zárónapi nagyszínpadi előadásokra ülőhelyet biztosítanak a szervezők 1000 forintos áron. A jegyek elővételben a Flesch-központban, a Tourinform jegyirodájában és a helyszínen is megvásárolhatók. (X)
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kult-utca közönségkedvencekkel Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom