Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

'Akinek nem inge, nem vegye magára'

A lapunkban október 31-én megjelent „Felkészületlenség, politikai tisztogatás” című írás „Felháborodott reakció” című függeléke kapcsán Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a következő nyilatkozatot juttatta el lapunknak:
– Úgy tűnik, a kormányzati szinthez hasonlóan az MSZP helyi szervezete is szélsőjobboldali veszéllyel riogat annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet az ország valós problémáiról.

Az október 26-i gyásznapi megemlékezéseken a szervezők – az ’56-os Egyesület és az önkormányzat – nem korlátozhatják senkinek azt a jogát, hogy részt vegyen az eseményeken és lerója kegyeletét. A jelenlévők döntő többsége az ünnep méltóságának megfelelő módon emlékezett. Azt, hogy a Magyar Gárda hátat fordított az MSZP és az SZDSZ koszorúinak elhelyezésekor, sajnálatosnak tartjuk, de tettüket mégsem a szervezőkön kellene számon kérni.

– A Gyász téri szónok kiválasztása minden évben frakcióvezetői egyeztetés keretében történik. A legutóbb a megjelentek – így az MSZP delegáltja is – ellenvetés nélkül fogadták el személyét. A beszéd tartalmáért maga a szónok felel, kijelentéseit pedig „akinek nem inge, nem vegye magára".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrákok is örülnek a bővítésnek

Ausztria - Hamarosan eldől, hazánk mikor csatlakozhat a schengeni térséghez. Az Európai Unió bel-… Tovább olvasom