Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Aki többet ajánl, az előbb kap utat

Kétmilliós alapot hozott létre az önkormányzat a mezőgazdasági utak rendbetételére. Azokat a gazdákat részesítik majd előnyben, akik munkájukkal, gépeikkel hozzájárulnak a feladathoz.
A tavaszi mezőgazdasági munkák megkezdésével ismét előtérbe kerül a földekhez vezető utak állapota. Az őszi és téli hónapokban felázott és a munkagépek, vontatók által kitaposott földutak közül több szinte már járhatatlan. A gazdák éppen ezért az elmúlt hetekben „ostromolták" az önkormányzatot, a problémára mielőbbi megoldást sürgetve.

A városüzemeltető eddig is foglalkozott erejéhez mérten a mezőgazdasági utak rendbetételével, ám most az önkormányzat úgy döntött: külön alapot hoz létre e feladatra.

Nagy István polgármester tudatta: 2 millió forintot különítenek el erre a célra, amit a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-hez csoportosítanak át. A gazdák a társaságnál jelezhetik az útfelújítási kérelmeiket. Az elbírálásnál pedig azok a „pályázók" élveznek majd elsőbbséget, akik nagyobb arányban ajánlják fel munkájukat, gépeiket, járműveiket a feladat elvégzéséhez. Az önkormányzat bízik abban, hogy az így elindított felújítási programmal egyrészt sikerül minél több utat rendbe tenni, másrészt pedig a gazdák talán ily módon jobban magukénak érzik majd és vigyáznak ezekre a földutakra.
A polgármester hozzátette: a 2 millió forintot a vadászok által befizetett földhasználati díjakból teremtik elő.

A törvény szerint ugyanis az az összeg, amit a gazdák öt éven keresztül nem vesznek fel, az önkormányzathoz kerül. E földhasználati díjakat a város az elkövetkezendő években is hasonló módon a mezőgazdasági utak felújítására fordítja majd.

Olvasóink írták

  • 1. Pollákrudolf 2012. április 23. 07:31
    „Igen is nagyon is ráfér , a gazdák támogatása,hisz amit meg is kell tenni.A mezőgazdaság nagyon nehéz helyzetben van és múszáj azokra a gazdákra oda figyelni kik kellő képp, sokszór éjt, nap azért küzdenek hogy talpon maradjanak,és , hogy hejt áljanak a mezőgazdaságban és a termelésben.Persze bele tartozik a mezőgazdasági főldekhez vezető utaknak a rendbetétele is .Persze ami lényeges a földekhez vezető utak állapota hisz ezen utak nagyon megvannak viselve és már rá férnek a munkálatok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria felé hamis vízummal

Egy szlovák rendszámú Audit állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek szerdán reggel a… Tovább olvasom