Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Akár légópince is kapható telekkel

Bakterházra ugyan még nem, ám légópincére már bárki licitálhat Mosonmagyaróvár környékén.
Lapunkban korábban már beszámoltunk arról, hogy a MÁV Rt. úgy döntött: eladja országszerte feleslegessé vált ingatlanjait. A vasúttársaság ingatlanhasznosítási és gazdálkodási főosztálya az utóbbi hónapokban közel háromszáz területét hirdette meg részben nyílt pályáztatással, illetve árvereztetés útján.

A MÁV Rt. kizárólag olyan üzemi, ipari ingatlanokat értékesít, amelyeket a vasútüzemi használatból már véglegesen kivontak és érvényes értékesítési engedéllyel rendelkeznek. Az eladások legnagyobb részét olyan területek teszik ki, amelyek üzemi célokat korábban sem szolgáltak. Az érdeklődők licitálhatnak egyebek mellett vasúti árkokra, pálya menti mocsarakra, nádasra, csatornákra, de még az is megtalálja a számítását, aki egy elhagyatott, használaton kívüli bakterházra vagy vasútállomásra vágyik.


A sínek melletti mocsárhoz vagy árokhoz már 5 ezer forintért hozzá lehet jutni, de egy vasútállomás sem kóstál sokkal többet. Ennek a kikiáltási ára mindössze 25 ezer forint – igaz, itt már nem áll meg a vonat –, de iparvágányhoz is hozzá lehet jutni néhány tízezerért. Az eladásra szánt területek közt azért akad több értékes ingatlan is, több tízmilliós irodaházak, ipari létesítmények, szociális, sport- és üdülőtelepek is.
A vasúttársaság első körben főként a déli, illetve az északkeleti országrészben lévő kihasználatlan ingatlanjait „dobta piacra".

Az elmúlt napokban azonban már Mosonmagyaróvár környékén is meghirdetett néhány eladásra szánt ingatlant a MÁV. A vasúttársaság illetékese a Kisalföldnek elmondta: egyrészt a rajkai vasútállomás melletti hotel mintegy 1600 négyzetméteres parkolóját kívánják értékesíteni. Eladásra kínálnak továbbá egy közel 3 ezer, illetve egy másfél ezer négyzetméteres beépítetlen telket Hegyeshalomban a Zalka Máté utcában. A két ingatlan az utca két oldalán, szinte egymással szemben helyezkedik el. Az elhagyatott és gazos telken lévő egyetlen építmény az egykor óvóhelyként készült pince.

A MÁV illetékese elmondta továbbá: megyénkben nagyobb méretű és értékű ingatlan eladását nem tervezi a vasúttársaság a közeljövőben. Az értékesítés eddigi tapasztalatairól megtudtuk, hogy az eladásra szánt ingatlanokra általában sokan jelentkeznek. Korábban már több pályázat zárult le sikeresen, a meghirdetett javak többsége gazdára talált. A rajkai és hegyeshalmi területekhez hasonló parcellákból nem számít jelentős bevételre a vasúttársaság, ám a jó közlekedési helyen lévő, jelentősebb ipari létesítmények, telephelyek már jóval értékesebbek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra felszállnak a szúnyogirtó gépek

Szigetközben felszállnak a permetező helikopterek. Az önkormányzatok megelőlegezik a költségeket,… Tovább olvasom