Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Akadálymentes ügyintézés a városban

Mosonmagyaróváron a város szinte összes hivatalát sikerült mára akadálymentessé tenni. A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének elnöke a főposta akadálymentesítését tekinti az utóbbi idők legnagyobb sikerének.

„Azért van szükség az akadálymentesítésre, hogy a sérült emberek – a mozgáskorlátozottak, a látás- és hallássérültek is – ne szenvedjenek hátrányt semmiben. A középületek akadálymentesítése azért fontos a mozgáskorlátozottak számára, hogy önállóan tudják intézni ügyeiket, ne szoruljanak segítségre" – fejtette ki dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének elnöke. Mint mondta, az utóbbi időben legnagyobb sikerük az Erkel utcai posta épületének akadálymentesítése. Ez is egy olyan helyszín, ahol mindenkinek van elintéznivalója. A rámpa elkészüléséhez vezető út nem volt zökkenőmentes, de az eredmény nagyon jó lett – mondta dr. Thiesz József.

„Sok helyen jártam már, úgy érzem, országos összehasonlításban is kitűnő helyen áll városunk az akadálymentesítést tekintve. Mosonmagyaróvárt már sikerült olyan szinten akadálymentesíteni, hogy kerekes székkel is igénybe vehető minden nélkülözhetetlen szolgáltatás. A rendelőintézet és a kórházi osztályok a rámpák és liftek használatával elérhetőek. A bíróság és a rendőrség is jól megközelíthető székkel, a templomok és kápolnák szintén. A vásárlásokat is tudjuk kerekes székben bonyolítani, mivel a bevásárlóközpontok is lépcsőmentesek. A legkorszerűbb akadálymentesítés a Futura Élményközpontban van. Kifogásolom azonban a fogászati szakrendelések megközelíthetőségét. Ez még nem megfelelő, több helyen a rendelők csak lépcsőn érhetőek el – tette hozzá dr. Thiesz József.

Azt azonban meg kell említeni, hogy az utak állapota még sokszor gondot okoz a kerekes székkel közlekedőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2014-re terveznek Mosonmagyaróváron

Soros ülését tartja a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete április 25-én, csütörtökön… Tovább olvasom