Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Akadálymentes lett a mosonmagyaróvári posta

A Magyar Posta a 2013-ban megvalósuló piacnyitásra készülve újította fel 110 millió forintból a mosonmagyaróvári 1-es számú posta épületét. Akadálymentesítést is végeztek, melyet dr. Thiesz József nagy győzelemként értékel.

Száztízmillió forintból újult meg a mosonmagyaróvári 1-es számú postahivatal. A Magyar Posta az átalakítási munkálatok teljes költségét saját forrásból biztosította.

– A Magyar Posta a 2013-ban megvalósuló piacnyitásra készül. Ennek jegyében a társaság folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, korszerűsíti eszközparkját, amely eredményeként például az elmúlt években jelentősen megfiatalodott a gépjárműpark is. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a társaság felújítsa azokat a postahelyeket, amelyek közül számos igen rossz állapotban van – tájékoztatott a Magyar Posta illetékese.

Dr. Thiesz József: A postai épület akadálymentesítése nagy győzelem számunkra.
Dr. Thiesz József: A postai épület akadálymentesítése nagy győzelem számunkra.

Mosonmagyaróváron kellemes környezet fogadja a nagypostára betérőket. Korszerűsítették a felvételi és az ügyfélteret, új főpénztárt alakítottak ki diszkrét előtérrel, újakra cserélték az elavult bejárati nyílászárókat, a teljes villamossági hálózatot, a gépészeti és szellőzési rendszereket is.

Megtudtuk azt is, hogy a mosonmagyaróvári posta mellett a megye több postája is megszépült az elmúlt időszakban. Számos postát nyitott pultossá alakítottak, azaz eltűntek az elválasztó üvegfalak, így közvetlenebb lett a kapcsolat a postások és az ügyfelek között. Mindezek mellett több épületben klímaberendezéseket szereltek be, amelyek a meleg nyári napokban elviselhetőbbé teszik az ügyintézést.

A kerekes székesek, babakocsisok legnagyobb megelégedésére megoldódott a megfelelő akadálymentesítés is. Dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete elnöke régóta harcolt ezért. Szerinte a korábban elhelyezett lift használhatatlan volt, ezt egyébként a hozzá járó csengővel együtt leszerelték. Az ezt követően kialakított, ám ugyancsak járhatatlan, a lépcsőkön kialakított rámpát is felszámolták.

– Nagy győzelem ez, erre még a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége is odafigyelt – magyarázza dr. Thiesz József, aki elmondta: az akadálymentesítésben a város segítségét is kérte. Boldogan teszi hozzá: most már maga tudja intézni postai ügyeit, mert eddig a hivatal számára szinte megközelíthetetlen volt. Ottjártunkkor láthattuk: nem csak a kerekes székesek örülhetnek a rámpának, valamennyi babakocsival érkező anyuka így jut már be az épületbe. Emellett a lépcsőkhöz egy korlátot is tettek kapaszkodóként, hiszen sok idős is erre a postára jár.

Olvasóink írták

 • 8. invektus 2010. július 07. 23:20
  „pancser

  egy találka ?”
 • 7. Tmoha 2010. július 07. 19:33
  „Az akadálymentesítés nem "főúri" kegy, hanem törvényi előírás!”
 • 6. polgár1 2010. július 06. 18:27
  „Kopi, Te nem szégyenled Magad?? Csak úgy be lehet söpörni a dicsőséget, hogy adott esetben Te nem is tettél érte semmit??!
  Hol élsz TE ??? Miféle erkölcseid vannak Neked??!
  Nem azt mondatja Nálad a becsület (ha ismered ezt a fogalmat), hogy legalább utalni kéne a tényleges munkavégzőkre (ezzel egy kicsit elismerve Őket is)??
  Gondolkodj el ezen, és csak utánna írogass, légyszíves!”
 • 5. KoPi 2010. július 06. 05:54
  „3. hozzászólás polgár1 2010.07.05. 17:27 :
  Egy kicsit sem szégyelled magad? Ha így is volt, az Önkormányzat nem azért segít, mert elismerést vár érte, hanem mert ez a dolga.”
 • 4. pancser 2010. július 05. 21:28
  „Lényeg, hogy megvan, mindenki örömére!”
 • 3. polgár1 2010. július 05. 17:27
  „Én úgy hallottam, hogy az "egyszemélyes" Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete elnöke/tagja először "lepattant" a Magyar Postáról, és ekkor "szaladt" sírva az Önkormányzathoz, akik mindezt ami a fotón is látszik megépítették a postával. Kár, hogy ezt dr. Thiesz József (egyesületi) elnök úr ""elfelejtette"" megemlíteni...”
 • 2. invektus 2010. július 05. 16:40
  „Gratula :)”
 • 1. pancser 2010. július 05. 14:14
  „A kisgyermekes anyukák is köszönik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete-iskolai diáksikerek

A mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola diákjai a múlt tanévben számos versenyen… Tovább olvasom