Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Ajtót (csak) mutattak nekik

A kiss házaspár mosonmagyaróváron beltéri ajtókat és ablakot rendelt, ami a mai napig nem érkezett meg.
Kissék idén kora tavasszal eldöntötték, hogy Nárcisz utcai családi házukat felújítják, és ennek keretében beltéri ajtókat és ablakot cserélnek, valamint egy teraszajtót építtetnek be.

– Az egyik hirdetési újságban olvastuk, hogy kedvező feltételekkel kínál nyílászárócserét V. B. mosonmagyaróvári vállalkozó – kezdte Kiss úr. – Felhívtuk a megadott telefonszámot, a vállalkozó április közepén kijött hozzánk, árajánlatot tett, majd szerződést kötöttünk három beltéri ajtó és egy ablak cseréjére, valamint egy teraszajtó beépítésére. Megkaptuk a hirdetésben feltüntetett 15 százalékos kedvezményt, és az összeg felét – 132 ezer forintot – átadtuk a vállalkozónak, aki a szerződésben vállalta, hogy 4–6 hét múlva szállítja a nyílászárókat, és be is építi azokat.

A szállítási határidőre – május vége – azonban nem érkeztek meg a megrendelt termékek. Júniustól először hetente, majd szinte naponta kerestük a cégvezetőt, aki különböző indokokat jelölt meg a késedelem okaként. Először azt mondta, hogy az ajtókat Kecskemétről rendelte meg, a gyártó cég pedig túlvállalta magát, ezért késik a szállítás. Több alkalommal azt állította, hogy elindult az ajtókért, de útközben elromlott az autója – meséli a történet előzményeit Kiss Gábor.

Kissék türelme elfogyott, és miután azzal fenyegették, hogy a bírósághoz fordulnak, a vállalkozó július 28-án kiszállította a három beltéri ajtót, amit – állítása szerint – máshol vásárolt meg. A házaspár ekkor ismét átadott neki 48 ezer forintot. A vállalkozó először azt ígérte, hogy másnap beépítik az ajtókat, hiszen a munka mindössze néhány órát venne igénybe. Ezután az időpontot augusztus 1-jére módosította, de akkor sem jelent meg. Egy nappal később azt ígérte, hogy délre ott lesz, és díjmentesen elvégzi a munkát, hiszen már hónapok óta várnak rá. Miután ekkor sem érkezett meg, a házaspár lapunkhoz fordult.

A régebbi ajtókat ugyanis már hetekkel ezelőtt levették, az újak helyét kivésték. Kissék azért is bosszúsak, mert iskolában dolgoznak, és a nyári szabadság alatt szerették volna elvégezni a házfelújítást. Most azonban, miután a szobák festése csak az ajtók beépítése után következhet, erre kevés az esély. Gondoltak már arra is, hogy mást bíznak meg a munka elvégzésével, ebben az esetben viszont az ajtókat szállító vállalkozó nem vállal garanciát a nyílászárókra.

Lapunk megkereste a vállalkozót, hogy magyarázatot kapjunk a történtekre. A fiatalember szerkesztőségünkben azt mondta: rögtön beépítik Kisséknél az ajtókat. Ezt követően a családhoz hajtott, kérte őket is, vonják vissza korábbi, a Kisalföldnek adott nyilatkozatukat, majd előttük megrendelte a teraszajtót, amit már hónapokkal korábban kifizettek. Ismét eltelt néhány nap, a vállalkozó odaküldte Kissékhez alkalmazottait, akik megállapították, a megrendelt ajtók mérete nem megfelelő, így nem tudták beépíteni azokat. A házaspár nyári szabadsága a héten letelik, lakásuk felújítása pedig nem halad.

Simon István, a megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelőség igazgatója kérdésünkre elmondta: lehetőség van arra, hogy a megrendelő elálljon a szerződéstől, és visszakövetelje a vételárat. Fordulhatnak a Békéltető Testülethez is, illetve feljelentést tehetnek a rendőrségen. Simon István úgy tudja: nagyon sok a megrendelés a fa nyílászárók területén, ezért sokat kell várniuk a megrendelőknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyiség helyett minőség

Szombaton kezdődik az idei tizenkettedik alkalommal megrendezett nyári fesztivál Mosonmagyaróváron. Stipkovits Pál polgármester a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: idén a műsorok minőségi jellege fog erősödni. A programok a színvonalas kulturális műsorok irányába tolódnak el. A hagyományos Mofém-telepi búcsút augusztus 14-én rendezik meg. Tovább olvasom