Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Ajándékcsomagok a szeretet ünnepén

Karácsony közeledtével a tervezett akciók egyeztető megbeszélésére hívta a mosonmagyaróvári történelmi egyházak és karitatív szervezetek vezetőit Jakab Zoltán, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője.
Az egyházak és karitatív szervezetek vezetőinek, valamint a polgármesteri hivatal képviselőjének megbeszélésén az volt a cél, hogy a különböző szervezetek ismertessék és összehangolják az ünnephez kapcsolódó, a rászoruló és magányos emberek megsegítését célzó karitatív akcióikat.

A város mindkét római katolikus egyházközségében készülnek az ünnepekre: a magyaróvári hívek által összeállított szeretetcsomagokat a családsegítő központon keresztül kívánják a rászorulóknak eljuttatni. A mosoni plébánián 70 rászoruló családnak készítenek ajándékokat. A mosoni Szent Lázár Alapítvány pedig 160 családot kíván megajándékozni. A református és evangélikus gyülekezet több mint száz csomagot állít össze, amelyeket többek között a gyülekezeteikhez tartozó rászorulók között osztanak szét.

A betegeket meglátogatják

A Vöröskereszt helyi szervezete idén is folytatja a tradíciót, hogy személyesen ajándékoznak meg minden olyan Mosonmagyaróváron és Újrónafőn fekvő beteget, akiknek állapota nem teszi lehetővé, hogy az ünnepeket otthonukban, családjuk körében töltsék.

Teajárat és hangverseny

A Lions klub a Fehér Ló Közösségi Házban szervez karácsonyi ünnepséget, továbbá egy karácsonyi hangversenyt, amelyek bevételét az ünnepi ajándékozásra fordítják. A karitatív szervezet emellett vállalta, hogy egy rászoruló család számára készíttet egy speciális bútort oly módon, hogy megvásárolják a bútorhoz szükséges faanyagot, amit egy asztalos ingyen elkészít. A Rotary Klub is hagyományos módját választotta a segítésnek. A Magyar úton felállított hordóból eladott forralt borból befolyt összegből több mint tíz nagycsaládos karácsonyát teszik könnyebbé és szebbé. A Máltai Szeretetszolgálat már működteti teajáratát, de ajándékcsomagokat is összeállítanak, és segítenek azoknak a hajléktalanoknak, akik nem keresik fel a hajléktalanszállót.

Gyermekek karácsonya

Az egyesült szociális intézményekhez tartozó alapítványok is kiveszik részüket a karácsonyi akciókból. A hozzájuk tartozó intézményi lakókat ajándékozzák meg egy karácsonyi műsorral egybekötött ünnepség keretében. Új szervezettel bővült idén a karácsonyi segélyezők listája. A „Hittel, szeretettel" Alapítvány több mint húsz gyermeket szeretne megajándékozni. Az önkormányzat hagyományosan a Flesch Károly Művelődési Központban rendezi meg a gyermekek karácsonyát, mégpedig december 18-án, csütörtökön délután három órától. Ekkor 400 iskoláskorú gyermek kap ajándékcsomagot. A műsort az Újhelyi-iskola diákjai adják majd. A városi ünnepségre a mosoni plébánia ajánlott fel egy szép karácsonyfát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mosoni-Duna nyert

Az „Európa-kő” elkészítésére kiírt pályázat nyertesét pénteken hirdették ki… Tovább olvasom