Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Ajándék a lébényi tűzoltóknak

A lébényi önkéntes tűzoltó-egyesületnek egy nagy teljesítményű MAN Diesel tűzoltóautót adtak át.
A megyei önkormányzat és a németországi Enzkreis járás 2001-ben együttműködési megállapodást kötött, hogy több területen – kultúra, gazdaság, igazgatás, civil szervezetek – megismerjék egymás munkáját.
E kapcsolat eredményeként az ottani Német–Magyar Baráti Társaság egy nagy teljesítményű, működőképes, minden igényt kielégítő MAN-tűzoltóautót (és hozzá három hordó sört) adományozott a lébényi tűzoltó-egyesületnek.

Az eszközt szombaton délután ünnepélyes keretek között adták át a lébényi sporttelepen. A megyei önkormányzatot Szabó Miklós alelnök, az adományozókat dr. Joachim Rösch, az enzkreisi társaság elnöke képviselte. A tűzoltóautó szállítását a Németországban élő Szalai Antal gyáriparos segítette. Az ünnepségen részt vett Pesztenlehrer Lajos megyei katasztrófavédelmi igazgató és Grósz József alezredes, mosonmagyaróvári városi tűzoltóparancsnok is, valamint a helyi és környékbeli egységek tagjai. Csaplár Zoltán, Lébény polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: a helyi önkéntes lánglovagok eddig is megfelelő védelmet nyújtottak a környék lakosságának és vállalkozásainak, de az új tűzoltóautóval a jövőben jobban el tudják látni feladataikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőernyő Szigetköz falvainak

„ A Duna a szigetközi szakaszon súlyos állapotban van. Folyamatos költséget jelentenek a szakértők, és a monitoringok. Egy nemzeti park egységes térségfejlesztési ernyőt biztosíthatna” – állítja a Szigetközi Nemzeti Park megvalósíthatósági tanulmányát elkészítő közalapítvány, amely már vizsgálja hogyan lehet a nemzeti parkot megvalósítani. Tovább olvasom