Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Agresszivitás és piroshullám

A közlekedési morál alacsony szintjéről és az erős átmenő forgalomról esett szó többek közt a minap a mosonmagyaróvári közlekedési és baleset-megelőzési bizottság
ülésén.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedési és Baleset-megelőzési Bizottsága a minap tartotta újra alakuló ülését több külső szerv – a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -fenntartási osztálya, a megyei közútkezelő kht., az Egyesület a Városközpontért civil szervezet, valamint helyi taxitársaságok és autósiskolák – bevonásával. A bizottság legfőbb feladata a közlekedés biztonságának erősítése, illetve a közlekedési folyamatok zavartalanságának biztosítása. A tanácskozás résztvevői a bizottsághoz eljuttatott észrevételeket és javaslatokat elemezték és keresték ezek megoldásait.

A városban az egyik legnagyobb gondot az erős forgalom következtében megromlott utak állapota jelenti. Hasonlóan nagy nehézséget okoz a rendkívül alacsony szintű közlekedési morál is Mosonmagyaróváron. Ennek javítása érdekében a bizottság egyrészt különböző helyeken tartott előadásokkal, szóróanyagokkal az óvodáskorú gyermekektől a nyugdíjasokig mindenkit megpróbál elérni és a biztonságos, agresszivitásmentes közlekedésre nevelni. Másodsorban pedig az egyes forgalmi helyzetek és a balesetek elemzésével, illetve felülvizsgálatával próbálnak a helyzeten javítani.

A tanácskozáson megoldást kerestek továbbá a Szent István király úti „piroshullámra" egy új parkolási rendszer kialakítására, valamint szóba került egy közlekedési centrum létrehozása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak az emberség hiányzik

Évente több százezer állatot exportálnak Kelet-Európából az unió vágóhídjaira, többségét Rajkán… Tovább olvasom