Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Agresszívabb a társadalom

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon 875 ügyben rendeltek el nyomozást az idei év első hét hónapjában. Ez a szám valamivel alacsonyabb, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában, ám lényeges változásra nem utal – mondta el a Kisalföldnek Horváth Csaba alezredes.
A címeres karjelzés
Horváth Csaba kapitányságvezető elmondta: amíg tavaly 388, addig idén 371 különféle lopást jelentettek be a környékről. Az idei esztendőben nagyobb mértékben nőtt a mobiltelefonok lopása – hetvenhat esetet regisztráltak idén, míg tavaly hatvanhármat –, a gépkocsielkötések száma azonban harmadára csökkent – mindössze kettőt tulajdonítottak el ebben az időszakban. A statisztikák szerint a kerékpárlopások és a kábítószerrel való visszaélés terén is javulás tapasztalható az idei évben. Jelentősen nőtt azonban a garázda jellegű bűncselekmények száma, hiszen míg tavaly 47, addig idén már 64 ilyen esetben kellett eljárniuk a rendőröknek.

A kapitányságvezető szerint ezekből az adatokból jól kitűnik, hogy a társadalom egyre agresszívabbá válik. Horváth Csaba kiemelt továbbá olyan, a környéken történt bűncselekményeket, mint visszaélés kulturális javakkal, környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése, természetkárosítás, visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel, természet elleni fajtalanság vagy magzatelhajtás.

A város területén az idei lopások száma szinte megegyezik a tavalyival, 202 ilyen eset volt. Ezen belül azonban lényegesen kevesebb betöréses lopás történt, míg tavaly hatvanat, addig idén harminchatot jelentettek. Ezekből mindössze 10 volt lakásbetörés. A garázda jellegű bűncselekmények száma a városban drasztikusan, a duplájára nőtt, negyven ilyen esetben jártak el a rendőrök.

Az elmúlt hét hónap statisztikáiból kiderül: összességében a bűncselekmények számában minimális csökkenés tapasztalható. Az alezredes szerint jó eredménynek számít ez annak fényében, hogy 2002-ben az azt megelőző évhez képest jelentős volt a javulás. A rendőrség kiemelt feladatként kezeli továbbra is a közterületi erőszakos bűncselekmények visszaszorítását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati lépést vár az Euro Vegas

A Hegyeshalom és Bezenye határában megvalósuló Kristályváros néven elhíresült nagyberuházás… Tovább olvasom