Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Agrárvásár másodszor - júniusban

Másodszor rendeznek regionális mezőgazdasági szakkiállítást és vásárt Mosonmagyaróváron.

Második alkalommal rendez EU-Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiálláítást és Vásárt június 16-tól 18-ig a mosonmagyaróvári egyetemi kar szaktanácsadó és továbbképző intézete. A rendezvény részleteit sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

A sajtótájékoztatón dr. Neményi Miklós, a kari vezetés részéről a szervező bizottság vezetője elmondta: az elmúlt évben tradíció teremtéssel hívták életre a kiállítást, aminek nem titkolt célja, hogy az egyetem a szűkebb régió tudományos központjává váljon. A tavalyi rendezvény rendkívül jól sikerült és az eddigi visszajelzések szerint idén is nagy számú kiállítóra számítanak. Az idei rendezvény a kari évzáróval egyidőben lesz, így a szervezők számításai szerint a látogatók száma is meghaladja majd a tavalyit. A kiállítással a város és az egyetem kapcsolatát is szeretnék tovább erősíteni. Neményi Miklós hangsúlyozta: a város jelenleg szerényen támogatja ezt a programot, ám meggyőződése, hogy a jövőben ez pozitív irányban fog változni.

Dr. Cser János intézet igazgató elmondta: idén három naposra tervezett rendezvényen a szántóföldi növénytermesztés, a gyógynövénytermesztés sé forgalmazás, élelmiszeripar, kertészet, erőgépek, munkagépek, állattenyésztés, falusi turizmus, agrár- és vidékfejlesztés, precíziós mezőgazdasági termelés témakörében várnak kiállítókat. A tavalyi rendezvény időpontja nem volt túl szerencsés, mivel a mezőgazdasági betakarításokkal esett egyidőbe. Idén ezért rendezik a meg június 16 és 18 között. A szervezők a programok kialakításánál nem csupán a szakmára gondoltak, így a szakmai rendezvények mellett számos kulturális és folklór programmal várják ez érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás a rászorulóknak

Lapunkban korábban már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a mosonmagyaróvári ipartelepen eddig működő magán távfűtési rendszeren lévő lakások fűtése a szezon végével megszűnt. A városrészben 252 lakás vásárolt közvetlenül hőenergiát korábban a Motim rt.-től, most pedig a MESZ Kft.-től. A vezetékrendszer az érintett lakók pénzén épült ki, amely már akkor sem felelt meg az előírásoknak. Tovább olvasom