Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Adrienn Topáz helyett Ciberével indul a vágtán

Három hónapja edz új lovával, Ciberével Baumann Adrienn, aki a Nemzeti Vágta előfutamán hétvégén Hédervár színeiben indul. Korábban Topázzal ért el sikereket.
Hatodik éve a dunaszegi Baumann Adrienn képviseli Hédervárt a Nemzeti Vágtán. Hétvégén a Kisalföld Vágtán is a szigetközi település színeiben lép pályára. Újdonság viszont, hogy tapasztalt Topáz nevű lova helyett egy újabb reménység, Cibere nyergében szurkolhatunk neki.

– Hat éve kért fel a hédervári polgármester, hogy versenyezzek települése színeiben. Azóta is hű maradtam a faluhoz, és idén is hédervári lovasként versenyzek. Az indulásomat az itteni lovasklub és helyi cégek támogatták – hangsúlyozza a tizennyolc éve lovagló nő.

Baumann Adrienn reméli, hogy Ciberével, a kisbéri félvérrel is jó párost alkot.
Baumann Adrienn reméli, hogy Ciberével, a kisbéri félvérrel is jó párost alkot.

Adrienn számára gyermekkori szerelem a lovaglás. Díjugratással kezdte, majd áttért a westernlovaglásra, amelyben ma is aktívan versenyez és oktatja is. A lovas kaszkadőrséget egy rodeós baleset miatt kellett abbahagynia.

– Nyolc évet lovagoltam Topáz nevű lovammal. Ő mindig is a szívem csücske marad. Egy betegség miatt azonban neki véget ért a versenyzés. Vele egyébként háromszor sikerült megnyernem a Kisalföld Vágtát, és a Nemzeti Vágtán a legjobb eredményemet is vele értem el. Ciberével három hónapja kezdtük el az edzéseket. Érzem, hogy benne van a versenyszellem, gyors, szép és okos ló – árulta el a dunaszegi lovas.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem: diplomaosztó

A hallgatók lelkesedése töretlen, ezért ősztől indul az új szemeszter – hangzott el a… Tovább olvasom