Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Adóssága miatt rabolt

Egy büntetlen előéletű, tartozásaival küszködő helybéli építési vállalkozó rabolta ki szombaton Mosonmagyaróváron a Királyhidai úti pénzváltót, hogy a zsákmányból adósságait rendezze.

Nem sokáig élvezhette zsákmányát az a férfi, aki szombat délelőtt fegyvernek látszó tárggyal rabolt ki egy pénzváltót Mosonmagyaróváron, a Királyhidai úton. Az elkövetőt elfogták. Amint arról beszámoltunk: a középkorú, ősz, szakállas tettes a pénzváltóban dolgozó nőnek egy nejlonzacskót adott és felszólította, hogy tegye bele az összes papírpénzt, miközben a másik kezében lévő fegyverrel vagy ahhoz hasonló tárggyal fenyegetőzött.

A rabló a mintegy 400 ezer forintos zsákmánynyal gyalogosan távozott a Királyhidai úton át az Április 4. utca felé.

Részletes beismerő vallomást tett

Horváth Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta: a Vasárnapi Kisalföldben is megjelent felhívásra jelentkezett a rendőrségen egy ismeretlen telefonáló, aki a rablás idejében járt a pénzváltó környékén és látta az elkövetőt. A bejelentő olyan támpontokat tudott adni a férfiről, amelyek alapján a kapitányság forró nyomos üldözőcsoportja azonosította a férfit. Az 52 éves T. I. lakásán a rendőrök házkutatást tartottak és a szekrénybe elrejtve megtaláltak az elrabolt 400 ezer forintból 172 ezret. A helyszínelés során előkerült a rablásnál használt fekete sapka és a pisztoly formájú öngyújtó is. A gyanúsítottat őrizetbe vették, aki kihallgatása során az esettel kapcsolatban minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

A körbetartozások áldozata lett?

A kapitányságvezető elmondta: az 52 éves T. I. építési vállalkozóként dolgozott Mosonmagyaróváron. Elmondása szerint az utóbbi időben cégében anyagi gondok merültek fel, és nem csupán alkalmazottait nem tudta kifizetni, de saját számláinak, lakása rezsijének kiegyenlítésére sem jutott már pénz. Állítása szerint az elvégzett munkájáért járó nagyobb összeg kifizetésével is késtek a megrendelői. Emellett nagyobb összegű albérletének és gépjárműtörlesztésének is esedékes volt már a fizetése. Szombaton reggel vásárolni indult a Királyhidai úti hipermarketbe, amikor megfogalmazódott benne a gondolat, hogy anyagi nehézségeit valamilyen bűncselekmény elkövetésével orvosolja. Elsétált a pénzváltó mellett, s ekkor gondolt arra, hogy ez jó célpont lenne. Korábban járt már itt és tudta, hogy az alkalmazott egyedül tartózkodik a helyiségben, ezért viszonylag könnyű zsákmányszerzési lehetőségnek gondolta a rablást.

Az utcán talált egy fekete sapkát, azt húzta a fejére

Az akció elkövetése előtt a férfi sokat vívódott, több mint egy órán át járt fel-alá a pénzváltó körül. Elhatározásához a végső lökést az adta, hogy a szomszédos iskola előtt a járdán talált egy fekete sapkát. Az esőtől átázott, koszos sapkát a fejére húzta, elővette a pisztoly formájú öngyújtóját, majd belépett a pénzváltóba. Az üveg nyílásán egy reklámtáskát adott be az ott dolgozó hölgynek és felszólította, hogy pakolja bele az összes papírpénzt, miközben a laikus szemnek egyértelműen fegyvernek látszó öngyújtót az alkalmazottra fogta. A bevétel megszerzését követően a férfi gyalog elsietett a helyszínről. Mint mondta: néhány perccel ezután rendőrautók szirénáját hallotta és biztos volt benne, hogy őt keresik. Útközben eldobta a fegyverként használt öngyújtót, a sapkát, sőt, még a kabátját is.

Azért, hogy a rendőrök ne akadjanak a nyomára, bement a közelben lakó anyósához, ám tettéről semmit sem szólt. A házból az ablakon át látta, amint az utcán a járőrautók fel-alá cirkálnak. Telefonon taxit rendelt és hazament. A zsákmányolt pénzből kifizette a rezsiszámláit és alkalmazottainak egy részét, a maradékot pedig a szekrénybe rejtette, ahol a rendőrök később meg is találták. A rablással gyanúsított férfinek korábban egyáltalán nem volt dolga a rendőrséggel, ezelőtt nem követett el semmiféle bűncselekményt. Szombati tettével azonban vélhetően hosszú időre megpecsételte sorsát, hiszen rablás miatt indítottak vele szemben eljárást, aminek büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Méhes Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamiondugó Hegyeshalomnál

Drasztikusan megnőtt a kamionforgalom az osztrák autópályákon és ezzel a hegyeshalmi határon is. Az átkelő előtt hétvégente ismét több kilométeres kamionsorok alakulnak ki. Oka többek között az EU-bővítés és az enyhe tél. Az osztrák autópályákat fenntartó és üzemeltető Asfinag-társaság közelmúltban kiadott jelentése szerint az év első két hónapjában hatalmas mértékben nőtt a teherautók ausztriai tranzitforgalma. Tovább olvasom