Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Adományok és biztató szavak - neki sikerült!

Mosonmagyaróvár - A megye több településéről, de még az Arab Emirátusokból is érkeztek ruhákat, élelmiszereket és pénzt felajánló telefonhívások annak a mosonmagyaróvári családnak, amelynek történetével csütörtökön ismerkedhettek meg olvasóink.Csiszárné Burecs Annamária és négy gyereke története sok olvasónkat is meggyőzött, hogy telefont ragadjon és a bajba jutott család segítségére siessen. A cikk („Emberileg és anyagilag is csődöt mondtunk", megjelenése óta többtucatnyi hívást kapott a gyermekeit egyedül nevelő édesanya, akit időközben takarítónőként alkalmaztak egy helyi kenyérgyárban.

– Örülök, hogy sikerült munkát találnom, kicsit anyagilag megerősödhetünk. A gyermekeim, a 16 éves Gábor, a 15 éves Bálint, a 12 éves Kristóf és a 4 éves Eszter otthon jól elboldogulnak nélkülem, ők is kiveszik részüket a háztartás ügyes-bajos dolgaiból – hangsúlyozza Annamária, akit munkahelyén kerestünk meg. Az asszony hálásan számol be, hogy csütörtök óta szinte óránként szól a telefonja: volt olyan győri olvasónk, aki azonnal autóba pattant és pénzadományát átadta a családnak, egy mosonmagyaróvári nő ruhákat, élelmiszereket hozott a gyerekeknek. Ugyancsak a megyeszékhelyről telefonált egy cukrász hölgy, aki a gyerekeket születésnapjukon tortával lepné meg, egy idős néni, aki húsvétra ígért ajándékot.– Egy idős házaspár, akik korábban mindkét gyereküket elveszítették, felajánlották a hosszú távú kapcsolattartást, örülnénk a „pótnagyszülőknek" – teszi hozzá az édesanya, akit az Arab Emirátusokból egy győri fiatalember is megkeresett segítő szándékával, akárcsak egy, a mosoni piacon árusító zöldséges. Kristóf ócska biciklijét újabbra cserélheti egy soproni édesanya jóvoltából.

Komoly támasz, hogy lelkileg támogatnak a telefonálók, sok emberséggel találkozom, biztatnak, hogy legyek erős.

Nehéz volt megtennem az első lépést, hogy segítséget kérjek – vallja be az egyedül maradt asszony.

A gazdasági válság kitörése óta egy-egy álláshirdetésre közel százan jelentkeznek. Nem ritka, hogy a kisegítői munkakörben olyanok is elhelyezkednének, akik érettségiztek, akár számítógép-kezelői ismerettel, nyelvtudással rendelkeznek – állítja Tarninger Lajos, a Mosoni Kenyér Sütőipari Zrt. igazgatója. Kerekes Tamás üzemvezető szerint Annamária jelentkezésekor figyelembe vették az asszony nehéz helyzetét, de számított az is, hogy gyakorlattal rendelkezik. A munkaadó cég Csiszárékat naponta egykilónyi kenyérrel és zsemlékkel támogatja. A kenyérgyártó vezetői elmondták: a hetvenhét alkalmazott egyharmadát előleggel segítik a közüzemi díjak befizetésében. A nagycsaládosokat és az önhibájukon kívül elesetteket lehetőség szerint előnyben részesítik.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. H.Gabi 2009. március 30. 12:26
  „Kedves ürög, nekem nem a nővel volt gondom...csak a képpel...olvasson és értse is meg, amit írtam.”
 • 27. invektus 2009. március 29. 20:46
  „b.zoli
  elnézést de én most ezt nem értem :)
  ha kifejtené nagyon megköszönném :)”
 • 26. b.zoli 2009. március 29. 11:51
  „Csiszárné Burecs Annamária és négy gyereke története sok olvasónkat is meggyőzött, hogy telefont ragadjon és a bajba jutott család segítségére siessen. A cikk (,,Emberileg és anyagilag is csődöt mondtunk", megjelenése óta többtucatnyi hívást kapott a gyermekeit egyedül nevelő édesanya, akit időközben takarítónőként alkalmaztak egy helyi kenyérgyárban.”
 • 25. mitirjak 2009. március 29. 09:36
  „Sok jót kívánok a családnak!Remélem jóra fordul az életük,és az összes ˝Rászorulónak˝!
  Hozzá fűzném,hogy vannak olyanok,akik az1%-ért esedeznek.De ezeket nem vizsgálja felül senki!Jó módban
  élnek,és segítségért kiabálnak.Nem a Ciszárékra gundolok!”
 • 24. lolita 2009. március 29. 00:46
  „A gond az hogy az ilyen segitsegre hamar raszoktak a raszorultak,de viszont mivel ez egyszerübb es egyre több lessz belölük kihasznaljak az ember johiszemüseget,sajat maga pedig egy lepest sem tesz azert hogy könyebb legyen.Rajöttem a turpissagra!”
 • 23. akinemfél 2009. március 28. 22:39
  „Bizony,itt nagyon sántít valami. De a segítség már úton van. Lásd a másik cikknél az utolso hozzászolásomat.”
 • 22. lolita 2009. március 28. 22:24
  „21-esnek!Most vagy maga hazudik vagy a hölgy? Tudomasom szerint maga nem beszelt a hölgyel igy nem is tudta kinevetni valami nagyon santit-e dologban,ugyanis en beszeltem vele.”
 • 21. akinemfél 2009. március 28. 22:02
  „Mi sokkal olcsobb albérletet bérlunk mint a holgy 35000 forintos albérlete,
  mi mindent elkovetunk,hogy kevesebb legyen a rezsink - a holgy 50000 forintot fordít erre havonta,
  bennunk fel sem merult,hogy ekkora belvárosi lakást béreljunk mint a holgy,
  mi sporolunk és ezt javasoltam a holgynek,aki kirohogott amikor falura koltozést kínáltam neki segítségul...
  Es neki van igaza !
  Miért ne ragaszkodjon a belvárosi drága albérlethez,ha ezt így is lehet.
  Ki vigyáz addig a 4 éves kislányára ?
  Mi is bekoltozzunk egy belvárosi drága albérletbe,aztán majd eltartanak minket mások,ha úgy már csak "9000 forint marad havonta a gyerekek megélhetésére" ?
  Hát így is lehet élni ma Magyarországon ?”
 • 20. nibail 2009. március 28. 21:17
  „Sok szerencsét a családnak:)”
 • 19. lolita 2009. március 28. 21:16
  „Szomoru hogy nincs miböl eltemetni a hozzatartozot de van ilyen sajnos mert sokan nem gondolnak arra ami varatlanul bekövetkezhet,es ne a csaladnak legyen terhere hisz a temetes majdnem egy kis vagyon.”
 • 18. Catherina 2009. március 28. 21:02
  „engem is megtalálhatna egy újságíró, lenne miről beszélnem....mint gondolom aki nem tudja eltemetni a testvérét, mert nincs miből. Ez meg még szomorúbb, mert mi még a föld felett vagyunk, de nem is tudom kinek jobb a mostani helyzetekben sorsokban....mondtam én ,hogy ez a föld a purgatórium....”
 • 17. lolita 2009. március 28. 20:44
  „Örülök a csaladdal együtt hogy valami jot is kapnak az elettöl es remelem egeszsegileg is minden rendbe jön az asszonynal,batoritas önbizalom es a csalad összetartasa nagyon fontos.”
 • 16. ideals 2009. március 28. 20:08
  „..köszi, aranyos vagy! - Én is adnék, ha "össze kéne dobni" !!!
  Nem tudtam, hogy pont a segélyszervezetek adnak legkevesebb pénzt, bár sejtettem. Mi olyn drága a működési költségekben???
  Valamikor - a 60-as évek végén - drága Anyám szocialista brigádban dolgozott (nem is volt ugye más!) - sajnos nem csak a mosónők halnak korán, hanem az üzemi munkások is.. - volt úgynevezett "bumm-kasszája" a brigádnak. Minden fizetéskor betettek egy-egy 100-ast, így jött össze nekik 800 ft a bumkasszába. Az akkor ugye nagyon jó pénz volt. Minden hónapban kisorsoltak valakit maguk közül, aki megkapta egyben a 800 ft-ot. Szerintem nagyon jó ötlet volt tőlük, mert egy valakit mindig kisegítettek minden hónapban.”
 • 15. invektus 2009. március 28. 19:59
  „ideális
  én se vagyok gazdag de egy 1000 rest bármikor adnák :)
  de azt is tudod hogy a segély szervezetek a kunyárált pénzböl a rászorultaknak
  csak csupán 1 % adnak ?
  mert a többi pénz elmegy a müködtetésre ?!!!!!!”
 • 14. ideals 2009. március 28. 19:28
  „... én ebbn a történetben a segítőkszségnek örülök.. - azt hiszem, nagyon sokan szorulunk most segítségre, nekem pl. halvány fogalmam sincs, miből fogom eltemetni a testvéremet, és nem is "örökbe" kellene a segítség, csak míg megkapom (remélhetőleg) a temetési segélyt a munkahelyemen.

  Még nem gondolkodtatok azon, hogyha mndjuk csak egy-egy tizest, értsd 10,- Ft-ot vagy egy-egy százast értsd 100,- Ft-ot összedobnánk pár ezren egy-egy segítségre, apránként kihúzhatnánk a szekereinket a bajból???”
 • 13. antalszabo 2009. március 28. 19:00
  „Örülök,hogy rendeződni látszik az, ami korábban szinte elképzelhetetlennek bizonyult.
  Vannak még jószándékú embrek. Sok sikert, kitartást ebben a nehéz, anyagaias világban.”
 • 12. igazságmondó 2009. március 28. 16:00
  „Sajnos az én ismerősöm is munkanélküli lett.Ma bement a munkahelyre(13 kor) dolgozni és mondták neki,hogy nem tudják már foglalkoztatni.Teszem hozzá, hogy ott diákok is dolgoznak napi 4 órában.Utánuk nem kell annyit fizetni mint aki 8 órában dolgozik főállásban.A diákok továbbra is dolgoznokIsmerősöm szakács és az árkádban dolgozott.”
 • 11. vaek 2009. március 28. 15:42
  „Sok szerencsét és kitartást a családnak.

  Egyébként én is munkát keresek? Nekem ki segít?”
 • 10. invektus 2009. március 28. 13:56
  „Én csak anyit füznék hozzá hogy kitartást és sok sikert a családnak :)”
 • 9. ürdög 2009. március 28. 13:14
  „H Gabi: Ne foglalja állást egy kép alapján légyszíves. Én ismerem az egész családot(elég közelről) és Annamária kiegészítő munkaként nem csak takarítást is elvállal....”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mezőgazdaságban a legtöbb az illegálisan foglalkoztatott

Mosonmagyaróvár - A Régióközi Szakszervezeti Tanács tapasztalatai szerint a mezőgazdaságban a… Tovább olvasom