Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Adományok az iszapömlés károsultjainak – falvakból

Lipót - Lezárult a vörösiszap károsultjainak történő adománygyűjtés első szakasza a településen.
A devecseri polgármester az egyeztető tárgyaláson arra világított rá, hogy a tárgyi adományok felhalmozódása miatt az összegyűlt pénzadomány átutalását kérik. A 216 lipóti háztartásból 124 adományozott, összesen hatszázezer forint értékben. A pénzt átutalták.

Kisbodak - A településen nem felejtik el azt az önzetlen segítséget, amelyet az 1954-es árvízkor lerombolt falu egy ország összefogásából kapott. A vörösiszap-károsultaknak szervezett gyűjtésen már eddig is jelentős pénz gyűlt össze, a további adományokat október végéig lehet leadni a helyi polgármesteri hivatalban.

Darnózseli - A helyi önkormányzat nemrég már eljuttatott 1770 kilogramm tartós élelmiszert a vörösiszap-katasztrófa sújtotta terület lakóihoz a Devecser–Kolontár Egyházközségen keresztül. Sokak kérésére még folytatják a pénzadománygyűjtést. Az anyagi támogatásokat a kolontári önkormányzat katasztrófa-számlaszámára lehet eljuttatni, de Darnózselin október végéig még gyűjtik a körjegyzőségen, dr. Cseh Szilviánál. Hétfőtől csütörtökig reggel fél 8-tól délután 4 óráig, pénteken reggel fél 8-tól 12 óráig várják az adományozókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjak a legjobbaknak a világnapon

A mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola a zenei világnap alkalmából ünnepi hangversenyt adott,… Tovább olvasom