Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Adományforintok ételért és forralt borért

Egészséges ételekért, forralt borért cserébe kínálhatjuk fel adományainkat, melyekkel a karitatív szervezetek rászoruló családokat, időseket segítenek karácsony előtt.
Advent idején számos lehetőség nyílik arra, hogy az elesetteken, rászorulókon segíthessünk. Hol gyűjtik a támogató forintokat, kiknek, milyen formában juttatják el az ünnepekre segítségüket? – erről érdeklődtünk a mosonmagyaróvári Lions és Rotary kluboknál.

– December 22-én a családsegítő központban 25 nagycsaládnak adunk át húsz-húszezer forintot. A hajléktalanoknak is kedveskedünk: december 23-án ötven, tartós élelmiszerből összeállított ajándékot adunk át számukra – tudtuk meg Bognár Józseftől, a Rotary elnökétől, aki elmondta: a szervezet adománygyűjtő helye idén is a magyaróvári sétálóutcában felállított Rotary-hordó. Segítő forintjainkat itt adhatjuk le, akkor is, ha nem fogyasztunk forralt bort.

A lionok adományainkat több helyszínen is várják. Deé Rita elnök szerint a Magyar utcán december 21-ig kínálják a forralt bort. Itt kézzel készült karácsonyi termékeket is lehet „vásárolni" adományért.

A Pillangó Óvoda apróságai is vittek ajándékokat a Rotary-hordóhoz.
A Pillangó Óvoda apróságai is vittek ajándékokat a Rotary-hordóhoz.

– A Szigetközi Szatyor keretében az óvári piacon csütörtökönként (utoljára december 18-án) egészségesétel-kóstolókat szervezünk adományért cserébe. Zajlik a ruha-, játék- és élelmiszer-gyűjtési akciónk is, minden felajánlást a rászoruló gyermekek és családok támogatására fordítunk. Részt veszünk a Mosoni Karácsonyon, itt a kiválasztott iskolák közül 20 gyermeket ajándékozunk meg a tanárok javaslatára. Ezenkívül húsz családot is pártfogásunkba veszünk karácsonyi élelmiszercsomag átadásával.

A családokat kérelmek és egyéni elbírálások, környezettanulmány alapján választjuk ki – sorolta a lionok elnöke, aki szerint tüzelőtámogatást is nyújtanak, valamint a szemszűrési program részeként hárman szemüveghez is juthattak. Készülnek továbbá a hagyományos adventi koncertjükre is, melynek december 20-án a Flesch-központ ad otthont.

Százméteres szeretetkalács


Idén sem marad el a 100 méteres szeretetkalács: a Lipóti Pékség, Mosonmagyaróvár önkormányzata és a Szent György Lovagrend képviseletének jóvoltából ezt vasárnap délután fél 5-kor kóstolhatjuk meg a Magyar utcán.

Élelmiszersegély-felajánlásHencz József, Tóth Gyula és Fördős Krisztián élelmiszert ajánlott fel a mosonszentmiklósi önkormányzatnak, hogy osszák szét azt az arra rászorulók között. A hivatal dolgozói szállították házhoz a csomagokat a napokban. Így 52 család jutott húshoz, zsírhoz és további 56 család kapott egy-egy zsák burgonyát. A csomagok jó helyre kerültek, egy kicsit megkönnyítve ezzel az érintettek mindennapjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzint gyújtott a kapualjban

Még szeptember végén locsolt az egyik szent István király úti sorház kapualjába benzint egy férfi,… Tovább olvasom