Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Adományból újult meg a kiégett társasház

Mosonmagyaróvár - Mára az utolsó lakásban is elindították a gázszolgáltatást, és – hála egy adományozónak – már csak néhány apróbb jel utal arra, hogy tűz pusztított több mint két hónapja az egyik Enge János utcai társasházban.

A rendőrség jelenleg is nyomoz ismeretlen tettes után.

Már több mint két hónapja annak, hogy kiégett egy mosonmagyaróvári társasház lépcsőháza, a tüzet nyílt láng okozta. Szabó Gyula helyi vállalkozó napilapunkban olvasott a tűzesetről, és úgy döntött, segít a bajba jutott családoknak.

– Cégünk eddigi legnagyobb adománya ez. Az összköltsége mintegy egymillió forint. Letakarítottuk a kormos falakat, speciális alapozóval festettük le, hogy ne legyen egészségkárosító hatása. Pótoltuk a megrepedt járólapokat, két bejárati ajtót cseréltünk és végül kifestettük a lépcsőházat – magyarázza Péntek István, a belsőépítészeti kft. munkatársa.

– Mindannyiunk nevében mondom, hogy hálásak vagyunk a cég felajánlásának – mondja már Mészáros István, a társasház egyik lakója. A férfi családját érte a legnagyobb kár, ugyanis nekik még a villanyhálózatuk is kiégett. Örömmel meséli, hogy ugyan csak április óta dolgozik mostani munkahelyén, de munkatársai összefogtak és gyűjtöttek neki, sőt, még a főnöke is előleget adott. Két hónappal a történtek után így emlékezik:

Mészáros István lányával, Rubinával megköszönte az adományozó vállalkozás képviselőjének, Péntek Istvánnak a segítséget.
Mészáros István lányával, Rubinával megköszönte az adományozó vállalkozás képviselőjének, Péntek Istvánnak a segítséget.

– Öt percen múlt az egész, hogy senki nem vesztette életét. Ahogy észrevettük a tüzet, azonnal elzártuk a gázcsapot – mondja az édesapa, aki szerint a gyermekeken még mindig érezhető a félelem. A társasházban a legutolsó lakásban november végén indították el a gázszolgáltatást, így már mindenki tudja fűteni otthonát.

– Elhatároztuk, hogy ezentúl esténként zárjuk a lépcsőház bejárati ajtaját, hogy jobban ügyelünk a közös területekre. Lakógyűlést is tartunk és reméljük, hogy hamarosan lesz közös képviselőnk is – bizakodik a fiatalember.

Még tart a nyomozás ismeretlen tettes ellen. A tüzet nyílt láng okozta, azonban egyelőre gyújtogatásra utaló nyomot nem találtunk – tájékoztatta portálunkat Babos László alezredes, a bűnügyi osztály vezetője.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2009. december 23. 17:36
  „Emberségből jeles, boldog karácsonyt a segítőknek és a károsultaknak egyaránt.
  "rivotril2mg" meg szégyellje magát,ide vezet a rasszizmus, embereket lehet megbántani. Ha valakit kár ér ártatlanul nem a bőr szín számít és nem is a vallás.
  Boldog karácsonyt!”
 • 4. rivotril2mg 2009. december 17. 20:53
  „félre értettél haver... az elkövetőkről beszélek vazz, olcsóbb kicsengetni nektek a károkat,irásodból úgy veszem hogy egyik károsult vagy,bocsi ha tévedtem, mint elkapni őket és rajtuk bevasalni,eladni a párszázezres putrijukat...”
 • 3. dj.silent 2009. december 17. 19:19
  „nem vagyunk cigányok ha akarod tudni de kiváncsilenék ha te igy jártál volna mit meg kihez fordultál volna”
 • 2. rivotril2mg 2009. december 17. 16:14
  „sokkal több a cigány mint a móvári rendőrség létszáma, olcsóbb kicsengetni a károkat és rendbe rakatni a kecót mint rossz fát tenni a tűzre...”
 • 1. sicc 2009. december 17. 12:23
  „Hány ügyet is sikerült eddig kinyomozniuk ?
  A tűzoltók szakszerübb, pontosabb nyomozást végeznek, mint a rendőrök!
  Miiért nem lepődök meg a Nyomozóúr válaszán?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a pénz a Barátság utcára

Győr-Moson-Sopron megye most egyetlen nyertes pályázata a mosonmagyaróvári Barátság utca felújítása… Tovább olvasom