Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A vizsgálat nagyrészt elkülönül

„Hegyeshalomban az új orvosi rendelőben csak egy gond van: hogy gondolták, hogy a gyerekekkel a beteg felnőttek között várakozzunk? Nem egészséges dolog." RQ aláírással kérdezte olvasónk SMS-ben szerkesztőségüktől.
Dr. Smodics Katalin házi gyermekorvos és dr. Cseh Sándor háziorvos:

– Bosszúságot okozni senkinek sem akartunk. Betegnek lenni önmagában sem egészséges dolog. Orvoshoz menni általában nem szeretünk. Óriási kölcsön felvételével és rengeteg munkával azon voltunk, hogy a várakozáshoz és az orvosi vizsgálathoz kulturált környezetet biztosítsunk. Fő célunk a rendelők kialakításával az volt, hogy az eddig tanácsadóként és gyermekrendelőként használt helyiség maradhasson csak tanácsadó az egészséges kisgyermekek és kismamák számára. A betegek pedig mehessenek a felnőttrendelő mellett újonnan kialakított gyermekrendelőbe. A váró és a kiszolgálóhelyiségek közösek, tágasak. Így jelenleg az egészséges és a beteg vizsgálata helyileg elkülönül, akár gyermekről, akár felnőttről van szó.

– Törekedtünk arra is, hogy a felnőtt- és a gyermekrendelés időben lehetőleg elkülönüljön. Több szempont mérlegelése után részleges átfedés a rendelések között csak hétfőn és kedden van. Fő szempont volt például, hogy hétfőn minden beteg már délelőtt eljuthasson orvoshoz. Egyébként a legtöbb szakrendelésen a betegek – gyermekek és felnőttek – együtt várakoznak. Személyesen a többi felvetődő problémára is szívesen válaszolunk. Rendszeres, kötetlen orvos-beteg találkozókat tervezünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed a talajvízszint, reped a templom

Kisbodak - „A hágai tárgyalás előtt azt kérték, írjuk össze a Duna elterléséből fakadó… Tovább olvasom