Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A vízparton mosta a buszt a sofőr

Ásványráró - Buszát mosta tisztítószerekkel a – négy éve Ásványrárón átadott – Parlagnyilasi-csatornánál az a sofőr, akit a helyi mezőőr először figyelmeztetett, másodjára feljelentett.


„Azt mondta a sofőr, hogy az Épfu-telepen hetente csak egyszer tudja lemosni a buszt, vélhetően anyagi okokból, ezért jött a csatornához" – meséli felháborodva a helyi mezőőr, aki a napokban már másodszor érte tetten azt a férfit, aki tisztítószerekkel próbálta fényesebbé tenni járművét az élő víz mellett.

Az előzmények bő másfél héttel ezelőttre nyúlnak vissza, ekkor bukott le először egy távolabbi településről érkező, ám Ásványrárón elszállásolt illető. „Ekkor vettem észre a csatornánál egy buszt, amit kívülről a sofőr, belülről egy hölgy tisztított: mosósamponnal, vegytisztítóval. Közvetlenül a vízfolyás mellett, egy szilárd lekövezett részen tudtak megállni, s a kialakított lépcsőn az élő vízhez jutva kannákban hozták fel a vizet. A sofőr úgy magyarázkodott: csak az ablakot tisztította, mert nem akar hatvan utasa életével játszani. Hozzátette: nem tudta, hogy itt nem lehet buszt mosni. Első alkalommal akkor csak figyelmeztettem, s megegyeztünk, hogy többet ez nem fordul elő" – mondta.

Tudni kell: a 3,8 kilométer hosszú ásványrárói Parlagnyilasi-csatornát – mely a Zsejkei-csatorna vizét vezeti át a Szavai-főcsatornába – 332 millió forintból építették meg állami és uniós forrásból: a környezetvédelmi miniszter 2005 júliusában adta át.

„Egy héttel később, e héten kedden aztán megint a csatorna mellett láttam a buszt, a sofőr ismét mosószerrel tisztította azt" – folytatta a mezőőr. „Úgy látszik, nem hatott a szép szó: feljelentést teszek ellene a környezetvédelmi felügyelőségen. Emellett a vízügy helyi szakaszmérnökét is értesítettem a történtekről" – mondta.

Halpusztulás trágyalétől
Tavaly augusztusban mázsányi hal pusztult el a Nováki-csatornán Novákpusztánál: főként csuka, keszeg, kárász és menyhal. Harmadfokú vízminőségi készültséget rendeltek el, ugyanis az oldott oxigén szintje kritikus mértékűre csökkent. Kiderült: az egyik közeli szövetkezetből az eső a trágyalevet bemosta a csatornába, ez okozta a szennyezést és a pusztulást.

Olvasóink írták

 • 6. Diákcsemege 2009. március 31. 15:57
  „Amatőr az ilyen gk-vezető, ugyanis katonaként 5 liter vízzel körbe mostuk a buszt (Ikarusz 211).
  Remélhetőleg fejlődőképes az ipse és a bünti utén a fejéhez kap, merthogy az okos más kárán, de a buta lehet, hogy még a sajátjából sem okul!!!”
 • 5. jocó123 2009. március 28. 16:15
  „tati!

  Eszem ágában sincs elnézést kérni senkitől. Abban viszont colomano-nak is igaza van, hogy a minimálbér után befizetett adókból és járulékokból nem nagyon tud az állam mit kifizetni, támogatni.”
 • 4. colomano 2009. március 28. 09:38
  „tati, a vállakozók után befizetett járulékok jóformán semmire sem elegek. Minimálbér után...”
 • 3. tati 2009. március 28. 08:31
  „Üdv!
  Remélem megkapja a büntetését,ami jár ezért!

  viszont!

  JOCÓ123 vállalkozótársaim nevében KIKÉREM magamnak ezt a tapintatlan,inkorrekt megjegyzést"egyforma az összes vállalkozó"
  Talán Te még vagy olyan jó helyzetben,hogy főállásod megtarthattad.De ne feledd el,a vállalkozók hátán él meg Magyarországon az összes nyugdíjas,az ő befizetett járulékaikból van gyógyszer dotáció,és nem utolsó sorban a kifizetett segélyek egy része.
  Ezért ne fikázzuk őket,inkább örüljünk,hogy nem mindegyik adta vissza az ipart,mert akkor nagy sz@rban lennénk.....
  minimum az,hogy elnézést kérsz a tuskóságod miatt!”
 • 2. jocó123 2009. március 28. 05:41
  „Ha tényleg csak a szélvédőt mosta volna le a jobb kilátás érdekében, azt egy parkolóban is megtehette volna, amihez elég 3 liter víz! Én is bízom benne, hogy nagyon meg fogják bűntetni. Egyforma az összes vállakozó, a pénzt mindenre sajnálják kiadni, de biztos vagyok benne, hogy számláik vannak a busz mosásáról, amit majd elszámolhatnak.”
 • 1. ZéZé 2009. március 27. 21:42
  „Remélem akkora büntetést fog kapni , hogy elveszi a kedvét neki is és a többieknek is a hasonló dolgoktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornabélelés bosszankodó autósokkal

Mosonmagyaróvár - Béléses technológiával erősítik meg a Mosonyi utca alatt húzódó csatornarendszert,… Tovább olvasom