Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A Víz Világnapja Mosonmagyaróváron - sok-sok fotó

Az Aqua Szolgáltató Kft. ebben az évben is megrendezte már hagyományosnak számító Víz Világnapi rendezvényét, melyet idén először a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban tartottak.
A megnyitón részt vett dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere és Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A programok között érdekes előadások, játszóház, az előzetesen meghirdetett fotó- és rajzpályázatok eredményhirdetése, valamint kvízjáték zajlott, illetve a Futura játékainak kipróbálására is lehetőség volt. A nap végén Tóth Gabi szórakoztatta a közönséget.

Galéria

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték a szakemberek. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánította, hogy legalább évente egyszer a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz életünkben betöltött rendkívül fontos szerepére irányítsa. A kezdeményezés célja, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

A megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, az idei Víz Világnap jelmondata és témája: „2013 - A nemzetközi vízügyi együttműködés éve! - Jusson a Földön mindenkinek tiszta ivóvíz!"

Olvasóink írták

  • 1. amivarosunk 2013. március 24. 12:47
    „A Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajz-és fotópályázat díjazott képei letölthetők a duoinfomovar.hu weboldalról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két edzőpályát építenek Mosonmagyaróváron

Az átalakításra az utánpótlás játékosok nagy száma miatt volt szükség. Tovább olvasom