Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

A videofelvétel buktatta le

Egy, a bevásárlóközpontokban néhány ezer forintért kapható biztonsági kamera buktatta le azt a tolvajt, aki már hosszabb ideje rendszeresen fosztogatta éjszakánként az egyik rajkai szórakozóhelyet.
Az egyik rajkai vendéglátó-ipari egység tulajdonosa a közelmúltban egyre gyakrabban tapasztalta, hogy nyitáskor kisebb-nagyobb hiányt mutat a leltár. A titokzatos „dézsmálás" felderítésére egy, a boltokban alig néhány ezer forintba kerülő biztonsági kamerát vásárolt, amit videofelvevővel összekötve üzembe is helyezett az üzletben. A titokzatos idegen – mit sem sejtve a biztonsági felszerelésről – az elmúlt napokban ismét meglátogatta az egységet és az éjszaka leple alatt cigarettát és különféle italokat lopott el onnan.

A tulajdonos azonban másnap reggel a kazettával a kezében feljelentést tett a rendőrségen. A felvételből egyértelműen látszott, hogy a helybéli K. Sándor fosztogatta éjszakánként a presszót. Az elkövető először azzal védekezett a nyomozók előtt, hogy nem saját elhatározásából, hanem a sértett megbízásából lopott az üzletből, hogy így az üzemeltető nagyobb összegű kárigényt nyújthasson be a biztosítónál. Az elkövető elmélete a nyomozás során aztán gyorsan megdőlt és kiderült, hogy a tulajdonosnak nem állt érdekében ilyent tenni. K. Sándor végül beismerte tettét, s kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indul meg ellene az eljárás.
A rendőrség szerint a rajkai történet is rávilágít arra, hogy a szórakozóhelyeken gyakorta történő hasonló esetek sikeres felderítéséhez nagyban hozzájárul a sértett leleményessége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet 350 kilométer távolságban

Két, alig több mint ezerlelkes település a szlovák határ közelében, egy főút mentén, félúton két… Tovább olvasom