Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

A vesztes jelölt politikai döntést emleget

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén éles viták közepette nevezte ki a Haller-iskola új igazgatóját.

A közigazgatási hivatalhoz fordult felmentése miatt a mosonmagyaróvári Haller-iskola korábbi igazgatója. Állítása szerint utódjának nincs megfelelő végzettsége.

Szirányi Péterné úgy véli, a városi Fidesz–MDF frakció tisztán politikai döntést hozott Sárköziné megválasztásával, ugyanis egyetlen szakmai érv sem szól ellenlábasa mellett.
Az igazgatói székre ketten – az eddigi igazgató, Szirányi Péterné és Sárköziné Kollárics Edit – pályáztak. Az oktatási bizottság javaslatára a testület kormányzó többsége utóbbit választotta. Az iskola nevelőtestülete és alkalmazotti közössége azonban jelentős többséggel Szirányi Péternét támogatta. Baloghné Staár Katalin képviselő (Fidesz) az ülésen azzal indokolta a bizottság döntését, hogy az eddigi igazgatóval szemben gazdasági és menedzselési problémák merültek fel, az elmúlt években csökkent a tanulólétszám és a szakképzési hozzájárulás.

Szirányi Péterné úgy véli, a városi Fidesz–MDF frakció tisztán politikai döntést hozott Sárköziné megválasztásával, ugyanis egyetlen szakmai érv sem szól ellenlábasa mellett. Szirányiné úgy tudja, az új igazgató nem rendelkezik nyelvvizsgával, nincs tizenhat évnyi vezetői tapasztalata, ráadásul a végzettsége – tanári szak híján – az Oktatási Minisztérium állásfoglalása szerint nem felel meg a középiskolai igazgatói poszt betöltésének. A korábbi igazgató ezért a közigazgatási hivatalhoz fordult jogorvoslatért.

Szirányiné szerint az oktatási bizottság elnökének érvelése alaptalan, mivel az elmúlt négy évben a városi oktatási intézmények uniós és országos pályázatokon elnyert mintegy 131 millió forintjából a Haller-iskola 96 milliót szerzett meg. A létszámcsökkenéssel kapcsolatos felvetésre a volt igazgató kifejtette: május elején a városháza humánszolgáltató osztálya levélben szólította fel, hogy a Haller-iskolába a következő tanévre beiratkozott tanulók közül 12 gyermeket adjon át a Móra-iskolának, mivel a polgármesteri hivatal csak két osztályt akar indítani a Hallerban.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztó dékáni búcsúval

Összesen 141 agrármérnök és 31 szakmérnök tett fogadalmat pénteken a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának diplomaosztó ünnepi tanácsülésén. Nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában a végzettek közül negyvenen nem vehették át oklevelüket. Tovább olvasom