Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A városüzemeltető cég is beszáll a panelfelújítási programba

Mosonmagyaróvár - Tájékoztatót tartott a társasházak közös képviselői számára a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. a minap.


A tájékoztatót elsősorban a távfűtés versenyképességének megtartása érdekében, az energiatakarékosság jegyében szervezte a VÜF.  

Kosár Tibor, a VÜF ügyvezetője elmondta: minden eddiginél nagyobb támogatás szerezhető az iparosított technológiával készült lakóépületek korszerűsítéséhez, felújításához. A rendszert úgy alakították ki, hogy felkínálják az úgynevezett KlímaBónusz kiegészítő támogatást is.
A társasházak és lakásszövetkezetek október végéig pályázhatnak saját tulajdonú épületeik, az önkormányzatok pedig bérházaik szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését és energiamegtakarítását eredményező felújítására. Amennyiben például úgynevezett ˝A+˝ minősítésű felújításra pályázik egy lakóközösség és a beruházás értéke legalább 1,5 millió forint, akkor az állami támogatás félmillió, a KlímaBónusz 375 ezer, így az önrész mindössze 625 ezer forint.

A tájékoztatón elhangzott: azért érdemes ˝egy kézbe adni˝ a beruházást – a pályázatírástól a tervezésen át a teljes kivitelezésig –, mert így sokkal kevesebb a hibázási lehetőség. A megfelelő eredmény eléréséhez és a költségek csökkentéséhez a felújítás során érdemes egyben elvégezni a nyílászárók cseréjét, a homlokzatok, födémek hőszigetelését, a fűtéskorszerűsítést, redőnyök felszerelését, valamint az erkélyek beüvegezését a napenergia hasznosítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi pályázatok diákoknak

Két témában is pályázatot hirdet a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület általános iskolás diákok részére alsós és felsős kategóriában.
Tovább olvasom