Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A várossá válás ünnepe

Futóversennyel és több helyi előadó műsorával ünnepelték meg Jánossomorja várossá válását.

Közösségerősítő rendezvény

A hivatalos városavató ünnepség egyéves évfordulóján sok érdekes program várta a jánossomorjaiakat. A kétnapos ünnepségen elsősorban a helyi értékeknek adtak teret, bemutatkozási lehetőséget kínálva a város művészeinek, öntevékeny művészeti csoportjainak. A szervezők célja, hogy helyi hagyományokra épülő, identitáserősítő közösségi rendezvénnyé alakítsák ezt az ünnepet, elősegítve a közösségi élet és a tradíciók kialakulását, erősödését Jánossomorján.

Tömegsport, játszótér, tábortűz

Csasznyi Ferenc
A program a Jánossomorjai Társaskör Egyesület szervezte futóversennyel indult hét korcsoportban, tömegsportra csábítva a helyi lakosokat. A korosztályonként változó távot mintegy 280 sportszerető, mozogni vágyó helybéli teljesítette. A legfiatalabb versenyző másfél éves, míg a legidősebb 70 év feletti volt. A játszótérre látogatók az esti órákban tábortűz mellett pihenték ki a nap fáradalmait.

Elszármazottak találkozója

A fennállása negyvenedik évfordulóját ünneplő Jánossomorjai Fúvós Egyesület a művelődési ház előtt térzenével várta az ünnepségre látogatókat. Itt dr. Kurunczi Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, illetve a második alkalommal megrendezett elszármazottak találkozójára érkező, a szülőföldjüktől rég messze került egykori jánossomorjaiakat is. Ez alkalomból adták át a „Jánossomorja díszpolgára" címeket is ünnepi díszközgyűlés keretében. Idén Birkmayer György több évtizedes közéleti munkája, valamint Csasznyi Ferenc Jánossomorja és Szenc kapcsolatának elmélyítése érdekében kifejtett munkája elismeréseként részesült a kitüntető címben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhatvannal roboghatunk Bécsig

Az Európai Bizottság, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a MÁV, az ÖBB, a Siemens és az Alcatel AG vezetőinek részvételével mutatták be az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszert (ETCS) csütörtökön este Mosonmagyaróváron. Az ETCS-szel biztonságosabban és akár 160 kilométeres óránkénti vonalsebességgel haladhatnak a vonatok. Tovább olvasom