Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A városra nyitott városközpontiak

A közösség újbóli összekovácsolása mellett nyitnának a többi városrészi civil szervezetek, sőt, a gyerekek felé is. Fejesné Bedő Eszter, az Egyesület a Városközpontért fél éve megválasztott új elnöke terveikről beszélt.
Fejesné Bedő Eszter tavaly novembertől az Egyesület a Városközpontért elnöke. A korábbi vezető, Muráncsik László ugyanis – noha ismét elnökké választották – váratlanul lemondott e tisztségről. A városrészi civil szervezet új elnöke a hagyományos programok mellett újításokat is tervez. Új tagok jelentkezésére is számít, akik a közösségért időt áldoznának.

– A legfontosabb célom, hogy újrakovácsoljam a közösséget. Továbbá új munkatervet is kidolgoztunk, mely sok feladatot szab az egyesület számára – magyarázza a szervezet elnöke. Nyitni szeretnének más városrészi egyesületek felé. Éppen ezért a Majoroki Kör Egyesület meghívásának eleget téve a városközpontiak közül többen besegítettek a Wittmann park takarításába.

– Így arra számítunk, hogy a majoroki városrészből is bekapcsolódnak majd a május 21-re tervezett városközponti hulladékgyűjtésbe – tette hozzá Fejesné.

Az egyesület más civil szervezetek mellett a gyerekekre is gondol. Éppen ezért május 7-én a Móra-iskolában kerékpáros ügyességi versenyt szerveznek a vendégfogadó intézmény és az Ujhelyi-iskola diákjai számára. Az elnök szerint, amennyiben ez a programjuk jól sikerül, jövőre akár városi szintre is kiterjesztenék.

Az Egyesület a Városközpontért idén többéves kihagyás után ismét fórumon látta vendégül a városrész közös képviselőit. A városfejlesztési osztály, a közterület-felügyelet, a vízszolgáltató és a rendőrség illetékesei beszéltek a városrészt érintő fejlesztésekről. Fejesné szerint ez a program – melynek ősszel lesz folytatása – lehetőséget ad a közös képviselőknek a tapasztalatok megosztására, a közös gondok megvitatására, másrészt az egyesület rajtuk keresztül kívánja taglétszámát bővíteni. A jelenleg 43 aktív tagot számláló egyesülethez csak idén hatan csatlakoztak.

Idén tizenkettedszer szervezik meg a virágosítási versenyt, melyre évről évre többen neveznek be. Május elején mintegy hatezer virágpalántát osztanak ki: nemcsak a társasházakban élőknek, hanem a terület oktatási intézményeinek is. A korábbi években számos vitát eredményezett a Városközpontiak Napjának időpontja. Most szeptember helyett augusztus 12–13-ra tennék át a rendezvényt, melynek programját még szervezik.

Névjegy. Fejesné Bedő Eszter az egyik takarékszövetkezet mosonmagyaróvári kirendeltségének vezetője. Két felnőtt gyerek édesanyja. Mintegy három éve tagja a Egyesület a Városközpontért szervezetnek, korábban az ellenőrző bizottság elnökeként tevékenykedett.

Fejesné Bedő Eszter: A legfontosabb célom, hogy újrakovácsoljam a közösséget.
Fejesné Bedő Eszter: A legfontosabb célom, hogy újrakovácsoljam a közösséget.


A városrészi civil szervezet új elnöke a hagyományos programok mellett újításokat is tervez. Új tagok jelentkezésére is számít, akik a közösségért időt áldoznának.

Olvasóink írták

  • 3. dorombolok 2011. május 03. 10:42
    „Muráncsik az a kilóméteres ? Vajon hogyan állunk a kilóméterekkel ?Nagy a csend!!”
  • 2. embertelen 2011. május 01. 10:19
    „Tudomásom szerint Muráncsik nem váratlanul mondott le, hanem valamilyen disznóság miatt le kelett mondania!”
  • 1. zolizozo 2011. április 30. 14:45
    „Gratula,Eszter,csak így tovább!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját tévét indít Mosonmagyaróvár önkormányzata

Saját televíziót indít a jövő héten a városnak és körzetének kiszolgálására Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom