Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

A városközpontban minden bejegyzési eljárást felfüggesztettek

Az önkormányzat idei költségvetésében több ingatlan eladását tervezi. Hogy e remélt bevételi tervet teljesíteni tudják, első körben számba vették, mely ingatlanokra várható vásárlói érdeklődés.
Az értékesítendők között van az Erkel Ferenc utca 4. szám alatti – a postával szemközt, a Minerva Hotel mellett álló –, vegyes rendeltetésű épület, ami három külön helyiségből áll. Az ingatlanban jelenleg műszaki üzlet, húsbolt és egy vendéglátóegység működik. A 369 négyzetméteres épület bérbeadásából évente mintegy nettó 7,224 millió forint folyik be az önkormányzat költségvetésébe. Emellett a vendéglátóegység előkertje után fizetett közterület-foglalási díjból további évi nettó 196 ezerrel nő a büdzsé bevételi oldala.

Az ingatlan körüli területrész felhasználásával egy 1562 négyzetméteres telket lehet kialakítani. Több mint három éve elkészült már a megosztási vázrajz, kiadták a telekalakítási engedélyt, ám a földhivatali ingatlan-nyilvántartási átvezetésre máig nem került sor, mivel egy másik telekalakítási eljárás miatt per folyik. Amíg ez le nem zárul, addig a városközpont területén minden bejegyzési eljárást felfüggesztettek. A városháza szerint jó esély van arra, hogy a peres eljárás hamarosan lezárulhat, így az önkormányzat ingatlan-nyilvántartási bejegyzése megtörténhet.

A kialakítandó telket – rajta az épülettel – a jelenlegi bérleti joggal együtt értékesítené az önkormányzat, hiszen azon a beépítési mérték megtartásával lehetőség van emeletráépítésre.

A másik eladásra szánt önkormányzati ingatlan szintén a városközpontban található. Az 5553 négyzetméteres telek a zsidó temető mellett, a Mosonyi Mihály és az Áchim András utcák találkozásánál fekszik. Jelen szabályozás szerint az ingatlanon utak, közterületi részek is vannak. A telket legfeljebb negyven százalékban lehet beépíteni. Ide is készült évekkel ezelőtt egy megosztási vázrajz, melynek bejegyzését szintén felfüggesztették. Amint a földhivatali bejegyzés megtörténik, lehetővé válik az építési telek kialakítása és értékesítése. Így a képviselő-testület egyelőre arról döntött, hogy megbízza a Movinnov Kft.-t az értékesítés előkészítésének megindításával, a gazdasági bizottságot pedig az értékesítés feltételeinek kidolgozásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Futura Ausztriában is bemutatkozott

A Futura ausztriai követe feladatait vállalta el Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi nagykövet. Tovább olvasom