Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A városi adóbevételek felét adják

A városi adóbevételek felét a harminc legnagyobb cég fizeti be Mosonmagyaróvár kasszájába. A virilistákat a minap köszöntötte a város vezetése.
A város legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit köszöntötte Mosonmagyaróvár vezetése a minap tartott összejövetelen. A rendezvényen Nagy István polgármester az elmúlt évet értékelve elmondta: tavaly 3898 vállalkozás működött Mosonmagyaróváron, ebből 1984 társas, 1914 pedig egyéni vállalkozásként tevékenykedett. A helyi adóbevételek felét az összejövetelre meghívott vendégek cégei fizették be a városnak. A legnagyobb adózó 90 millió forintot, de a lista huszadik helyén álló cég befizetése is meghaladja a 19 milliót. A legtöbb iparűzési adót a Retting Hungary Kft. fizeti, majd a Wahl Hungária Kft. áll a második helyen, megelőzve a Nolato Magyarország Kft.-t, a Motim Kádkő Kft.-t és a sorban ötödik Mofém Zrt.-t.

A polgármester sajnálattal állapította meg, hogy tavaly 384 millió forinttal kevesebb adó folyt be a költségvetésbe a tervezetthez képest, az adónemek közül az iparűzési adónál a legnagyobb, mintegy 23 százalékos a visszaesés. Ez jelzi, hogy a válság hatására 2010-ben csökkent a legnagyobb mértékben a vállalkozások teljesítése. A gazdasági mutatók országos szintű kedvezőtlen alakulása nagymértékben befolyásolja a helyi gazdálkodást, és vele együtt az adózók befizetési morálját is. A polgármesteri hivatal adócsoportja éppen ezért nagyobb hangsúlyt fektet a hátralékok behajtására. Tavaly 848 adózó számláját terhelte inkasszóval, 123 esetben bocsátott ki végzést munkabér letiltására, 54 esetben intézkedtek gépjármű forgalomból történő kivonásáról és hét ingatlant terheltek meg végrehajtási joggal. Tavaly 47 cég ellen indult felszámolási eljárás és végelszámolással 25 vállalkozás szűnt meg. Ezek a tények együtt adnak képet Mosonmagyaróvár gazdasági helyzetéről.

A legnagyobb adózókat köszöntötte a városvezetés a minap tartott összejövetelen. A legtöbb iparűzési adót a Retting Hungary Kft. fizeti.
A legnagyobb adózókat köszöntötte a városvezetés a minap tartott összejövetelen. A legtöbb iparűzési adót a Retting Hungary Kft. fizeti.


A város költségvetésébe legtöbb adót befizető cégek ábécésorrendben: Aqua Szolgáltató Kft., Bardusch Bértextília Kft., E.ON ÉDÁSZ Zrt., Fanos Kft., Greiner Bio-One Hungary Kft., Junkerwerk Linder GmbH & Co, Kaiser Food Kft., Kühne Zrt., Lajta-Hanság Zrt., MESZ Mosonmagyaróvár Kft., Mofém Zrt., Motech Kft., Motim Zrt., Motim Alumíniumszulfát Kft., Motim Kádkő Kft., Motim Műkorund Kft., Nolato Magyarország Kft., OTP Bank Nyrt., Óvártej Zrt., Pannonmill Malomipari Zrt., Rekultív Kft., Retting Hungary Kft., Tesco Global Zrt., UFM Egyesült Habanyaggyártó Kft., Városüzemeltető és Fenntartó Kft., Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft., Vogel & Noot Technológia Kft., Waberer’s International Zrt., Wahl Hungária Kft., Wittmann Kft., Zinkpower Moson Kft.

Olvasóink írták

 • 14. sweta 2011. január 24. 18:14
  „Aqua: Ha jóla emlékszem az mondták, nem emlik idén a víz árát, vagy ha igen pár %-ban . Khhhmm... Az alapdíj bevezetése persze nem emelésnek minősül...
  A Bardusch: kérdezzétek az ott dolgozókat, mennyit keresnek...
  E-on: A villanyt horroráron adják
  Így könnyű jó adófizetőnek lenni
  Amúgy hanaknak igaza van. Persze ez senkit sem érdekel...”
 • 13. hanak 2011. január 23. 21:19
  „Tisztelt Jobbám! :-)
  Ezen "SZOLGÁLTATÓKNÁL" nincs mérlegelési jogod, FIZESS, vagy KÖLTÖZZ!
  Mint írtam tisztelet a kivételnek, nem a MULTIK, hanem a MUTYIK ellen vagyok!
  Amint hoznak olyan jogszabályt, hogy minden magyar ingatlantulajdonos fizessen nekem havi 5000 forintot, vígan fizetek Én is milliókat adóba. Senki nem kérdezi meg mennyi kommunális adót akarsz fizetni, csak küldik a számlát..ha megveszed a parkolójegyet, de hamarabb intézed el hivatali ügyeidet nem kapod meg a visszajárót..
  A mutyizásnál fillérekért átvett milliárdos cégekben rabszolgamunkával valóban jól lehet profitálni.
  LÁSD MAL ZRT 10 MILLIÓÉRT KELT EL....Őket is kitüntetnéd, mert az ország leggazdagabbjai lettek?

  Tőlünk nyugatra annak is hagyománya van, hogy a munkáltató rendes béreket fizet..itt az a hagyomány a "tisztességes" cégvezetőknek, hogy nem fizetik ki a munkabért inkább becsődőlnek, és alapítanak egy új céget.”
 • 12. HT 2011. január 23. 18:56
  „jobbám!
  Igazad van neked is.Csak ha az említett EON,Aqua,Rekultív nem egyeduralkodó lenne a városban,és más is kapott volna abban az időben lehetőséget,akkor nem biztos hogy a legtöbbet fizetők között lennének,mert a piacon osztozni kellene.Persze a végeredmény ugyanaz lenne.Tudom én is hogy ez máshol is szokás,és szép dolognak tartom.
  (persze annak meg nagyon örülök hogy a képen hátul látott vendéglős úriember is köztük van :-) legalábbis az ünneplőknek.Kívánom hogy nagyobb nyereséggel zárjanak az óvári bornapok,és akkor felzárkózik a nagyokhoz.”
 • 11. V-né 2011. január 23. 15:24
  „rbar úgy hogy kérdezzd meg egy olyat aki ott dolgozik vagy olyat aki kapcsolatban áll a céggel.Az új vezető még egy kis husboltot se tudna elvezetni nem egy gyárat. A nyereségek drasztikus csökkenése meg is mutatta ezt.
  Én úgy tudom hogy rövidesen félreteszik nem szivbajossak.”
 • 10. Leonidas 2011. január 23. 13:24
  „Bardusch a Király:D:D:D”
 • 9. jobbám 2011. január 23. 12:47
  „7 és 8!

  Szerintem meg nem így van! Gondoljátok végig, két teljesen különböző dologról beszéltek....egyénenként mikor fogsz 90 millió adót fizetni? Hmmm, ha mégis, szóljatok, mert akkor tudtok valamit. Azt, hogy egy cég kinek a pénzéből él, vicces felhánytorgatni, hisz mindenki szolgáltat valamit, amit vagy igénybe veszel vagy nem! Én nem védem a multikat stb., de azért gondolkodjunk már! Lehet próbálkozni olyan céget vezetni, létrehozni, ami jól működik és sok adót fizet...no mindegy.

  Tőlünk nyugatra ennek (is) hagyománya van (mármint a rendezvénynek), s szerintem jó dolog. Nincs ebben semmi különös, még hsz-nek sem kéne lennie. Ez egy egyszerű hír...

  jobbám”
 • 8. HT 2011. január 23. 11:40
  „A 7. hozzászólónak van igaza!!!!!!!!!!!!
  Remélem sokan így látják:”
 • 7. hanak 2011. január 23. 10:56
  „Vajon mikor köszöntenek minket?!?! Aqua, E.ON ÉDÁSZ, OTP Bank, Rekultív, Városüzemeltető és Fenntartó Kft.

  A legjobb adófizetők nem a cégek a lista alapján, hanem MI LAKOSOK!
  Ezek mind a MI PÉNZÜNKBŐL ÉLNEK , ha nem fizetnénk rendesen az irreálisan magas kizsákmányoló díjakat, adókat sehol sem lennének. Tisztelet a KEVÉS KIVÉTELNEK, akik közpénzek, állami-önkormányzati támogatások nélkül is megbecsülik dolgozóikat, fizetik az adókat!”
 • 6. Rbar 2011. január 22. 21:58
  „1-es a szalámigyár hogyhogy nem néz fényes jövő elé? Hát az új cégvezetés nem tervez hosszútávon? Én ahogy olvastam mindenhol elég sok fejlesztést csináltak még a válság legnehezebb évében is.”
 • 5. lampi 2011. január 22. 20:28
  „A legnagyobb problémánk az angol nevek írása legyen. Ha tíz évet nem vesztegettünk volna arra, hogy a nagyfőnök kedvéért mindenkit eltanácsoljunk, hogy ide települjön, ma nem így nézne ki a város. Jó, hogy a mai vezetők arra is gondolnak, hogy megköszönjék azoknak a munkáját, akik sokat fizetnek a városnak. Az emberi gesztusok sokat érnek.”
 • 4. pancser 2011. január 22. 16:16
  „Nem tennék különbséget, befizető és befizető között, a névelírás baki, de a mai világban annyi névvel találkozunk, hogy megbocsátható a helytelen írás. Minden eszközzel segíteni kell a vállalkozások letelepítését, szerintem a város a legjobb befektetési hely az egész környéken. Ha akkor észnél vannak bölcs vezéreink.......... ma a Sportcsarnok itt állna. Beruházás, ipar, kereskedelem ez a jövő!”
 • 3. ni 2011. január 22. 15:54
  „A legtöbb iparűzési adót a RETTIG Hungary Kft. fizeti (ezért az a minimum, hogy helyesen írjuk le a nevét...)”
 • 2. Imcsi 2011. január 22. 15:41
  „A kiesők helyére remélhetőleg újak lépnek, pl. akik most építik telephelyüket az ipari parkban!”
 • 1. V-né 2011. január 22. 12:14
  „Meglepő, hogy a Motim csoport milyen "hátul" van a sorban...
  Jövőre még rosszabb lesz az ebből befolyt összeg, mert ugye a Motech Mosonudvaré lesz, a Lajta hanság folyamatosan fogy el, a Kaiser se néz fényes jövő elé ezzel a felállással. De mindegy, majd a Futura kihúz minket a csávából :-D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók vágták ki a roncsból az osztrák utasokat: baleset Jánossomorján

Péntek reggel 8 óra után Jánossomorján a határátkelő közelében baleset történt. Tovább olvasom