Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A városházán marad

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén foglalkozott az okmányiroda áthelyezésének kérdésével.
A számos ellenérv miatt a testület elvetette az átköltöztetést. A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete dr. Nagy Lajos és Vida László korábbi indítványa alapján határozott arról, hogy vizsgálják meg az okmányiroda átköltöztetésének lehetőségeit az Engels utcai irodaházba.

A testület ajánlása alapján a változtatást csak abban az esetben célszerű végrehajtani, ha az mind az ügyfelek kiszolgálási feltételein, mind az ügyintézők munkakörülményein jelentős mértékben javítani tud.
Az elképzelések szerint az okmányirodát az irodaház földszintjén, a bejárattól balra lévő helyiségekbe tennék át, a megfelelő méretű várót pedig a jelenlegi ruhatár megszüntetésével alakítanák ki.
A szakemberek szerint az irodaház ugyan területi elhelyezkedése miatt apróbb előnyöket biztosít, ám tömegközlekedéssel problémás megközelíteni, mivel több városrészből sincs közvetlen buszkapcsolata, s csak a kettes járat közlekedik arra.

Az átköltöztetés ellenérvei közt szerepel még többek között, hogy a szükséges infrastruktúra csak részben kiépített, az irodaház több területen felújításra szorul. Az iroda áthelyezése az előzetes számítások szerint mintegy harmincmillió forintba kerülne. A felsorolt érvek miatt a képviselő-testület nem tartotta indokoltnak a költöztetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymást falják fel az iskolák

A máriakálnoki szülők aggódnak, hogy gyerekeik háttérbe szorulnak az iskola helyzete miatt. Tovább olvasom