Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A városé lehet a Bolyai-iskola

Kezdeményezi az önkormányzat a vagyonkezelőnél a Bolyai-iskola Szent István király úti épületének megszerzését. Az ingatlan ugyanis az állam tulajdona, kezelője pedig az egyetem.

Még az elmúlt év végén vetődött fel, hogy városi tulajdonba kellene vonni a Bolyai-iskola Szent István király úti épületét. Kiderült ugyanis, hogy ez az ingatlan a magyar államé, vagyonkezelője pedig – meglepő módon – a Nyugat-magyarországi Egyetem. Az épület „egyetem" megnevezéssel szerepel az ingatlan-nyilvántartásban. Az iskola viszont állami vagyon, ennek megfelelően a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. látja el. Emiatt az ingatlan vagyonkezelői jogának megszerzéséhez a Nyugat-magyarországi Egyetem vagyonkezelői jog átruházására irányuló szándékán túl szükséges az MNV Zrt. hozzájáruló nyilatkozatának beszerzése is. A testület még múlt év végén határozott arról, hogy kezdeményezik a Nyugat-magyarországi Egyetem kezelésében lévő Bolyai-iskola vagyonkezelői jogának térítésmentes megszerzését is.

Most ismét napirendre került a téma. A vagyonkezelői jog megszerzésével kapcsolatos eljárás során – miután a Nyugat-magyarországi Egyetem nyilatkozott a jog átadásáról – az MNV Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy lehetőség van az ingatlan térítésmentes birtokbavételére. Ezért most döntött arról a testület, hogy a lehetőségével élve kezdeményezi a vagyonkezelőnél az iskolaépület tulajdonjogának megszerzését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágba borult a város

Az elhúzódott, zord tél után végre tavaszba fordult az időjárás, ennek köszönhetően a természet… Tovább olvasom