Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

˝A város minden szeglete ideköt˝

Mosonmagyaróvár - ˝Soha nem fordult meg a fejemben, hogy elköltözzek innen, a város minden szeglete ideköt˝ – hangsúlyozza bevezetésképpen Moldoványi Géza, a Széchenyi Polgári Kör elnöke, akit ˝Mit szeret és mit nem Mosonmagyaróváron?˝ sorozatunkban kérdeztünk.

Ezúttal a Széchenyi Polgári Kör elnökének, Moldoványi Gézának tettük fel a kérdést.

– Bár Szombathelyen születtem, 3 és fél éves koromban költöztem ide, itt nevelkedtem. A Templom utcában gyermekeskedtem, sokat fociztunk a Szent László téren, így a szívemhez igazán Magyaróvár belvárosa áll közel – magyarázza Moldoványi Géza, aki szerint a Templom utca visszanyerhetné régi fényét, amennyiben a sok parkoló autótól megszabadítanák. Ezzel szemben a Magyar utca valóban betölti a sétálóutca szerepét, viszont ezt is hangulatosabbá varázsolhatnák a városvezetés és az itteni vállalkozók együttműködésével.

A Magyar utca betölti a sétálóutca szerepét, viszont ezt is hangulatosabbá varázsolhatnák a városvezetés és a vállalkozók együttműködésével- Moldoványi Géza, a Széchenyi Polgári Kör elnöke.
– Az üzleteket nemcsak bérbe kellene adni, hanem törődni is kellene azokkal. Egyébként a sétálóutcán hiányolom az egykori zsongást, bár ezért valószínű az emberek megváltozott életstílusa is felelős. Jó ötletnek tartanám, ha az éttermek hétvégente kedvezményekkel csalogatnák vendégeiket, ha nem a kevés nagyból, hanem a sok kicsiből akarnának meggazdagodni. A volt Otthon Áruház épülete nem illik a belváros képébe, akárcsak a Fő úton az egykori mozi helyén emelt banképület sem – sorolja. Moldoványi szerint a termál növeli a város hírnevét, viszont hátrányt jelent bezártsága: nincs terület, ahová terjeszkedhetne.

Az előtte parkoló buszok sok bosszúságot jelentenek a környékbelieknek.

Moldoványi Géza: ˝Ha nem szeretném ezt a várost ennyire, élném a magam életét.˝
Moldoványi Géza: ˝Ha nem szeretném ezt a várost ennyire, élném a magam életét.˝

A vizeinknél maradva kifejtette: a régi kertészet a víztorony mellett ideális hely lenne egy uszodának. Büszkék lehetünk a Lajtára és a Mosoni-Dunára is még sokáig, ha továbbra már nem engedik meg beépíteni a folyók partjait.

– Szeretem a mosonmagyaróvári embereket, a város tevékeny civil szervezeteit, a városrészek polgári köreit, akik megtesznek mindent, hogy élhető környezetet varázsoljanak maguk köré. Szeretem, hogy egy cél elérésére könnyű segítőket találni, akik az értelmes dolgokért szívesen áldoznak idejükből. A kulturális központ sokat köszönhet a vezetőváltásnak, a fiatalos lendület, ötletek, a hozzáértés jól látható jelei már megmutatkoztak. Az épület belseje is barátságosabb lett a sok zöld növénytől – vélekedett az egyesületi elnök, aki arra is büszke, hogy összefogásból lassan ˝felöltöztetik˝ a várost: emléktáblákat, szobrokat helyeznek el nagyjaink tiszteletére és méltó módon tisztelegnek azok előtt, akik a települést erre a szintre emelték.

Olvasóink írták

 • 4. Bogika 2009. augusztus 01. 10:17
  „RickCartman!

  Máshol olcsobb a jegy még Lipoton is!Mováron 2750 ft egy felnött jegy,Csornán meg 1000ft a lipotit nem tudom pontossan!De ha olcsobb lenne akkor biztos több magyar is betévedne,nem csak az osztrákok akiknek még olcsobb is a belépö mert ők euroban fizetnek!”
 • 3. akela4 2009. július 24. 13:01
  „Személyesen is van szerencsém ismerni Moldoványi Gézát, aki már nagyon régóta tesz is a városért. Mindíg megtalálta a módját, hogy szerényen munkálkodjon, magamutogatás helyett.
  Elkelne még egy pár, hozzá hasonló megfontolt, korrekt és nem utólsósorban népszerű ember!
  Sokáig tartó egészséget és tovább jó hozzállást kívánok a közügyekhez Géza!”
 • 2. RickCartman 2009. július 20. 12:52
  „login,
  "Szép és dícséretes, de akadna komolyabb feladat is..."
  Például?Lehet, hogy ami neked komoly, másnak nem annyira, és nem is annyira dícséretes.
  Termál?
  Már láttam ott helyi lakost, lehet, csak eltévedt...az árak pedig máshol sem alacsonyabbak, ha jól tudom.(Az más kérdés, hogy magam sem látogatom az intézményt, ennek nem anyagi okai vannak.)
  Sétálóutca kihalt, meg a csak 17.00-ig nyitva?Sajnos az egész városra igaz, este 8-9 körül egy embert alig látni az utcákon máshol sem.Biztos tévéznek otthon, vagy a számítógépet cicergetik, vagy mit tudom én.Hova menjenek?Hát ott a szent Tesco és környéke, világít, fényes, ott aztán van minden...”
 • 1. login 2009. július 20. 10:38
  „"Egyébként a sétálóutcán hiányolom az egykori zsongást, bár ezért valószínű az emberek megváltozott életstílusa is felelős."
  Főként azér kihalt, mert hétköznap a legtöbb ember dolgozik, mire odaérne, meg bezár minden. Az éttermek kiszolgálásáról ne is beszéljünk. A fagyizó is csak 17:00ig van nyitva. Akkor minek menjen oda az ember.

  "Moldoványi szerint a termál növeli a város hírnevét, viszont hátrányt jelent bezártsága: nincs terület, ahová terjeszkedhetne."
  Hírnév? A helyi lakosokról meg elfeledkeztek. Ilyen belépőárak mellett nem csoda, hogy nem megy oda senki, a külföldieken kívül.

  "...emléktáblákat, szobrokat helyeznek el nagyjaink tiszteletére és méltó módon tisztelegnek azok előtt..."
  Szép és dícséretes, de akadna komolyabb feladat is az ilyen rongyrázás helyett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyeletsértés: koporsóból lopta ki a kislány fülbevalóit

Mosonmagyaróvár - A kisalfold.hu információi szerint megdöbbentő eset történt délelőtt a mosoni… Tovább olvasom