Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A város méltó elismerése

A Nyugat–Magyarországi Egyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Tenk Antal kapta idén Mosonmagyaróvár Pro Urbe–díját.
A Szent István-napi ünnepi megemlékezések – melyet a mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplomban és a Szent István-szobornál tartottak – után adták át az idei Pro Urbe-díjat Mosonmagyaróváron. Ünnepi köszöntőt a megemlékezésen még dr. Tenk Antal mondott, ám ezután őt köszöntötték. Az egyetem oktatási rektorhelyettesének kitüntetését korábban a helyi képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg. Az indoklás szerint „negyvenéves szakmai tevékenységéért, az egyetem hírének itthon és külföldön való öregbítéséért s a város jó hírének gyarapításáért" Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntető érmet és díjat kapott dr. Tenk Antal.

Stipkovits Pál polgármester elmondta: ez a „legmagasabb" díj, ami Mosonmagyaróvártól kapható. Azt kérdezte a kitüntetettől: mi a titka, hisz már rengeteg különböző díjat és elismerést kapott az egyetemi tanár. Dr. Tenk Antal annyit válaszolt: nincs titok, ő „mindig a második vonalban állt", sohasem tülekedett elismerésért. Hálás szívvel fogadta ezt a kitüntetést, s köszöni feleségének és családjának, akik mindig átsegítették a nehézségeken.

Olvasóink írták

  • 1. tenk virág és dr. tenk antalné 2008. október 03. 15:35
    „gratu papu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fejlesztési koncepcióval az uniós pénzekért

Brüsszeli milliárdok a megyébe címmel a Nemzeti Fejlesztési Hivatal adatai alapján közzétettük az augusztus 1-jéig kedvezően elbírált európai uniós projektek listáját. Az összeállításból kiderül, hogy a mosonmagyaróvári térség alig előzi meg a csornait. Sőt, ha a kistérségek eddigi teljesítményét a lélekszámhoz mérjük, a csornai megelőzi a mosonmagyaróvárit. Tovább olvasom