Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A válság átírta a sítáborterveket

A gazdasági válság ugyan sok helyen beleszólt a sítábor programjába és átírta azt, ám a Haller-iskola és a Kossuth-gimnázium kivételével sehol nem marad el.

A Bolyaiban idén jóval többen jelentkeztek, a piaristák új helyszínnel próbálkoznak.

A családok anyagi helyzete tükröződik a sítáborok jelentkezési listáján, ezért a szervezők igyekeztek alkalmazkodni a szűkösebb lehetőségekhez. A Lajta- parti iskolákban érdeklődve kiderült: idén Ausztria síterepei a slágerek, Szlovákia és Olaszország a korábbi évekkel ellentétben háttérbe szorul. Az ár sehol nem emelkedett, sőt, inkább a költségek lefaragásán fáradoztak a szervezők.

A Bolyai-iskola hirdette meg a legnagyobb sikerrel táborát, itt ugyanis közel hatvanan jelentkeztek, szülők, gyerekek egyaránt.

– Arra számítottunk, idén kevesebben leszünk, de meglepetésünkre 58-an jelentkeztek. A költségek nem változtak, egy gyereknek 160 euróba és 22 ezer forintba kerül az ötnapos, január 29-én kezdődő tábor, a felnőtteknek húsz euróval többe – magyarázza Gláser István tanár, aki több mint huszonöt éve vállalja fel a szervezést. Mint mutatja, az iskola komoly sífelszerelés-raktárral rendelkezik, ahol folyamatosan újítanak, karbantartanak. Ha az előző tábor költségeiből marad valamennyi, azt eszközvásárlásra fordítják, de magánszemélyek és az iskola is besegít a bővítésbe. A síelni készülők ingyenesen kölcsönözhetnek felszerelést.

A Bolyai-iskola igényes sífelszerelés-raktárral rendelkezik, az utazók ingyenesen kölcsönözhetnek. Képünkön Gláser István tanár.
A Bolyai-iskola igényes sífelszerelés-raktárral rendelkezik, az utazók ingyenesen kölcsönözhetnek. Képünkön Gláser István tanár.

A Móra-iskolában is komoly hagyományokkal rendelkezik a sítábor. Korábban Szlovákiába jártak, hét-nyolc éve pártoltak át Ausztriába. Idén január 24-től az osztrák Präbichlben töltenek el hét napot.

– Még nem teltek be a helyek, idén jóval kevesebben jelentkeztek. A síelés mellett uszodai belépőt és egy városlátogatást is tartalmaz az ár (240 euró és tízezer forint), és ha marad pénzünk, egy kis ajándéktárgyat is – mondta el Németh Zsolt igazgatóhelyettes.

A piarista iskola február elsejétől öt napra az osztrák Stuhleckbe szervez tábort. Amennyiben beválik, jövőben is megmarad a helyszín.

– Mivel ez az első alkalom, hogy ide szervezünk sítábort, és ismerve a szülők nehéz anyagi helyzetét, attól tartottunk, hogy nem lesz meg a létszám, de eddig negyvenöten iratkoztak fel. Az ötnapos program egyébként negyvenötezer forintba kerül. Egy nagymama vállalta a főzést, önellátók leszünk és a síbérletre is kedvezményt kaptunk – tudtuk meg Szitás László tanártól.

A korábbi egyhetes programok helyett egy-egy hosszú hétvégére az osztrák Mariazellbe mennek az ujhelyisek. – A gyerekeink így kevesebbet hiányoznak és a tábor költsége is kisebb, ezért döntöttünk a rövidebb idő mellett. Elképzelhető, hogy egy-egy szombati napra Szlovákiába is átmegyünk, de jelenleg még nincs elég nagy hó – közölte Németh László szervező.

Úgy tudjuk, hogy a Kossuth-gimnáziumban idén elmarad a sítábor, akárcsak a Haller-iskolában.

Olvasóink írták

  • 1. bela001 2010. január 14. 23:43
    „Nem Gláser hanem Glaser csak úgy halkan megjegyzem. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros sikerek Mosonmagyaróváron

A hétvégén rendezték az országos terepkerékpáros-bajnokságot Mosonmagyaróváron.
Tovább olvasom