Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A vadászszövetség vadászhat és egyeztet

Nyilvántartásba vétel, ügyészségi óvás, majd határozat-visszavonás után egészen a Legfelsőbb Bíróságig került a felső-szigetközi vadászat ügye. Ott úgy döntöttek: a Felső-szigetközi Vadászszövetség a vadászatra jogosult.

Hosszas jogi procedúra végére tett pontot nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság. Még 2006 májusában a földtulajdonosok kezdeményezték Felső-Szigetközben a vadászterület kialakítását. Az eljáró megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal a vadászterületet nyilvántartásba vette, s bejegyezte annak képviselőjeként a Felső-szigetközi Vadászati Kft.-t. Ezt követően a képviselővel kötött megállapodás alapján a Felső-szigetközi Vadászszövetséget mint vadászatra jogosultat is nyilvántartásba vette. Ennek alapján a helyi vadásztársaságok és a Lajta–Hanság Zrt. kapott vadászati lehetőséget 2007 márciusától. Még abban az évben indult ügyészi óvás folytán az elsőfokú határozatot visszavonták. Az ügy a Legfelsőbb Bírósághoz került: a felülvizsgálati eljárás eredményeként megállapították, hogy a visszavonó és az ezt helybenhagyó határozatok jogszabálysértőek. Ennek értelmében a 2006-ban született elsőfokú határozat viszont nem jogszabálysértő.

Dr. Lascsik Ágoston, a Felső-szigetközi Vadászszövetség elnöke elmondta: a területen lévő vadászatban érdekelt felek, így a szövetséget alkotó vadásztársaság, a Lajta–Hanság Zrt. és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. hosszú távú együttműködésben állapodott meg. ˝Az állami tulajdon kezelői mellett a helyi vadásztársaságok vadászati lehetősége is biztosított. A Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében a vadászszövetségünk maradt a vadászatra jogosult. Ám a vadászterület közös hasznosítása az állami kezelőkkel történő együttműködés valamennyi vadászni kívánó szervezet hosszú távú közös érdeke.

Szövetségünk több mint száz, a területen élő vadász részére biztosítja a vadászati lehetőséget amellett, hogy a gazdasági társaságok ilyen igényei is érvényesülnek. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Lajta–Hanság Zrt. vezérigazgatójával olyan hosszú távú együttműködés alapjait teremtettük meg a vadászterületen, amely a kölcsönös érdekek elismerésén és tiszteletben tartásán alapszik˝ – mondta.

Olvasóink írták

 • 4. KoPi 2010. július 06. 06:00
  „A vadászok igen nagylegények puskával a kezükben. Próbálnák meg ugyanezt lándzsával, vagy késsel! :-)”
 • 3. invektus 2010. július 02. 22:04
  „:)”
 • 2. pancser 2010. július 02. 15:26
  „Még a békák is azt brekegik. Urrrrak, urrrak.
  A feudalizmus még minig nem ért véget MO-on. A vad embert ölhet az országúton, veteményt erdőt rongálhat, az urrrak vigyáznak a jogaikra.”
 • 1. invektus 2010. július 02. 14:04
  „ha valakinek van erdeje
  amit megakar mutatni az ismeröseinek
  mi a ................. k irják ki hogy VADÁSZAT MIATT ZÁRVA

  ÉS A TULAJDONOST NEM IS ÉRTESITIK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Visszatért az élet a Szigetközbe˝

A ˝tizenöt éves˝ dunakiliti fenékküszöb megépítése nélkül ˝jóval nagyobb károk lettek volna a… Tovább olvasom