Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

A vadászok a kórházat támogatták

Ragyogó napsütés, vadpörköltek, halászlé, valamint parázs fölött nyárson piruló vadhúsok illata várta a tizenhatodik vadásznapra kiérkező sport-, hivatásos vadászokat, családtagjaikat, barátokat, természetjáró, természetet szerető több száz érdeklődőt a Lajta–Hanság lőterén a hétvégén.


A hétvégi tizenhatodik vadásznap megnyitóján a vadászkürt üdvözlő szignálja után Preiner József, a Lajta–Hanság Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény házigazdája köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Farkas István, „Lupusz" atya áldotta meg először a terítéken fekvő két csodálatos gímbikát és a jelenlévőket.

Giczi Ferenc vadászati ágazatvezető a nap programjai közül kiemelte a vadásztársaságok lövészversenyét és a főzőversenyt. A szervezők nem feledkeztek meg a családokról sem: lehetőséget biztosítottak hintózásra, légpuskalövészetre, ékszer- és hastáncbemutatóra.

Piruló vadhús: A főzőverseny különdíját a Nickelsdorf csapata nyerte a nyárson sült vaddisznóval. Fotók: Méhes Ákos
Piruló vadhús: A főzőverseny különdíját a Nickelsdorf csapata nyerte a nyárson sült vaddisznóval. Fotók: Méhes Ákos


A főzőverseny különdíját a Nickelsdorf csapata nyerte a nyárson sült vaddisznóval, illetve Lévai Elek a szigetközi halászlével és a Három Fenyő Vadásztársaság a zergepörkölttel. A legjobb vaddisznópörköltet a feketeerdői Szent Hubertus Vadásztársaság készítette, megelőzve a Rábcamenti, illetve a Lajta–Hanság Vadásztársaságot.

A lövészversenyen egyéniben Takács Gábor, a Lajta–Hanság Zrt. vadásza érte el a legjobb eredményt, mögötte Grózer Gergely a Hunor Vadásztársaságból és Járdán József a Három Fenyő Vadásztársaságból végzett. A csapatok versenyében ezúttal is a Lajta–Hanság Zrt. volt a legeredményesebb, megelőzve a Hunor és a Három Fenyő Vadásztársaságokat.

Több százan látogattak ki az idei vadásznapra és csodálták meg a terítéken lévő gímbikákat.
Több százan látogattak ki az idei vadásznapra és csodálták meg a terítéken lévő gímbikákat.

Az eredményhirdetés után adták át a kitüntetéseket. A Hubertus Kereszt arany fokozatát kapta Ments Tibor, Pintér István, Kékesi Márton és Foki Ferenc. Ezüst fokozatban pedig Vrábel Géza, bronz fokozatban Novits Ernő, Tóth Gábor és Kovács József részesültek. A tombola bevételét ezúttal is a Karolina Kórháznak ajánlották fel a vadászok.

Olvasóink írták

 • 5. John_Doe 2013. szeptember 10. 14:07
  „3. nagyjancsi
  Azért van benne valami, amit MORTEIN írt!
  Ha te ilyen jól értesültél a dolgokról, akkor része vagy a múltnak....
  Tán kaptál kitüntetést is! Hány szomszédot árultál el?
  Gondolom, Te azért mindjárt elvitetnéd MORTEINT átnevelő táborba?
  ,,Éljen a párt!"”
 • 4. KálaiÉva 2013. szeptember 10. 14:01
  „Azt ezeknél mikor lesz már végre "rendszerváltás"??? Évek óta ugyan azok a múlt rendszerbéliek tüntetgetik ki egymást! De még a fényképeken is mindig ugyan azok vannak!!!”
 • 3. nagyjancsi 2013. szeptember 10. 11:59
  „Mortein te nem vagy normális, az tuti. Ilyen hülyeségek miatt van kettészakadva az ország is mint amiket leírtál. Mikor fejezzük már be végre a kommunistázást?? 23 év nem volt elég?? Még egy ilyen beszámoló után is ilyen ostoba hülyeségekkel kell jönni?? Azon felül, hogy baromság is amit írtál. a 70-es 80-as években milyen kommunizmus volt? Éltél már akkor? Nem keverendő az 50-es-60-as évekkel! Bárki mehetett tanulni, ha nem volt ilyen hülye.”
 • 2. MORTEIN 2013. szeptember 10. 10:55
  „Jaj, itt nem ez a lényeg! Azt ha a Tescoban veszel szalámit az boldog volt amikor meg halt?

  Inkább a szervezőkkel van a baj!
  Ha most valaki 60 éves vagy idősebb, ezáltal nagyon fontos pozíciót tölt be (pl. vadásztársaságban), akkor hány éves volt a rendszerváltozáskor (ami 23 éve történt)? Igen 37 vagy idősebb! Akkor milyen diplomája van? Igen, vörös! Kiket engedtek anno továbbtanulni? Igen, az akkori rendszerhez közelieket! Akkor, ha a mai pártok egyike mögé bújva állítja, hogy Ö sose volt komcsi... Akkor ez igaz vagy nem?”
 • 1. kohnvektor 2013. szeptember 09. 14:15
  „Az emberre támadó kóbor kutyát nem lehet bántani! A tízemeletes házat szétkopácsoló harkályt védeni kell! Az autók kábeleit szétrágó nyestet óvjuk! A mindent agyonxaró galambokat nem bántjuk! DE a szelekció álruhája mögé bújva a gímszarvasokat agyon lőjük!? GYILKOSOK !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereb Zsolt a piarista iskola új igazgatója

„Szolgálatommal építeni, növelni, erősíteni, éltetni szeretnék az elkövetkező években" – vallja a mosonmagyaróvári piarista iskola új igazgatója, Vereb Zsolt. Tovább olvasom