Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A vád: internetes vásárlókat vert át a 22 éves Ágnes

A mosonmagyaróvári rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást. A nő a gyanú szerint három hónap alatt tizenkét vásárlót csapott be.


A sértett 2012. augusztus 8-án sikeresen licitált az interneten meghirdetett sporttáskára. Két nappal később a férfi az áru ellenértékét elutalta a megadott számlaszámra, majd értesítést kapott, hogy a táska 2-3 héten belül érkezik Angliából.

Az idő letelt, a kifizetett termék nem érkezett meg. A sértett több alkalommal felvette a kapcsolatot az eladóval. Végül a vételár visszafizetésében állapodtak meg, de a pénz nem érkezett meg a férfi számlájára és később a nőt sem lehetett elérni.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során megállapították a hirdető kilétét. A 22 éves B. Ágnes a gyanú szerint mintegy három hónap alatt további tizenegy internetes vásárlót csapott be.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nő ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait, vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 16. tati 2013. november 15. 08:54
  „Én is pontosan a PAYPAL-t akartam javasolni.
  Az biztonságos,hosszú évek óta használom gond nélkül.
  Egyébként a magyar aukciós oldalak a kinti ,ebay,stb -nek a táskájukat sem vihetik.
  Itt csak az üzemeltetők profitja a lényeg!
  Megnyúzzák az eladót a jutalékkal,a vevőnek meg ha gondja van,akkor elállnak mellőle,mint Józsibácsi a lopott bicikli mellől a kocsma előtt...
  Azt mondják,vidd polgári perre.
  Na,ez az ebay-en nem így van.Főleg a paypal-os fizetésnél.
  Azonnal zárolják az eladó számláját addig,amíg méltányos egyezség,vagy visszatérítés nem történik.
  Ráadásul 500 euróig biztosítva van a vásárló.
  Nem tudom miért(gyenge percem volt),de idehaza vettem egy laptop winyót múlt héten használtan.
  Gondoltam,hátha felnőttünk a tisztességes kereskedelemhez Magyarországon is.
  Persze amikor ideért hibás volt,nem megy.
  Írtam az embernek hogy egyezzünk meg,erre a válasz az volt,hogy viseljük a felelősséget 50 50 % ban.
  Persze kinevettem,mert milyen felelősség terhelne engem 50% ban,amikor kifizettem,ideért,de nem jó...:-)
  Egy fillért sem akar visszafizetni.
  Most vagy beverem a fejét,vagy valamiféle precedens dolgot indítok el,"csakazértis" alapon.
  De inkább az utóbbi,de félek,a magyar igazságszolgáltatás itt is bukik,és inkább hagyom elsikkadni a pénzem.
  Az ilyen piti csalók legnagyobb örömére általában ezt teszik a tisztességes,kisebb összegekkel megkárosított vevők.
  Ne tartsuk el őket,mindet fel kell jelenteni!
  S van még bőven tanulnivaló a kereskedelmi kultúráról,tisztességről idehaza.”
 • 15. frollo 2013. november 14. 19:20
  „A megoldás a Paypal :)”
 • 14. Passiflora68 2013. november 14. 13:08
  „8. RickCartman 2013.11.13. 17:40

  Nem érzem magam baleknak de, kisebb összegnél előre utalok én is. Például a héten vateráztam 4 csomag magra elküldtem a pénzt és tegnap meg is kaptam a magokat. Utánvéttel díj többszöröse az előre utalásnak ezért jobb megoldás az előre küldeni a pénzt.
  Az hogy előre fizetünk az nem csak az internetes vásárlásoknál, van, hanem szolgáltatásnál is lásd internetes előfizetést vagy akár egy ház építésnél is kérnek előleget vagy foglalót.
  A szélhámosokat az Interneten sokkal jobban ki lehet szűrni, és el lehet kapni, ha feljelented, mint hagyományosan, mert itt mindenhol nyomot hagysz.
  Internetes vásárlásoknál két különböző csoportba sorolhatjuk az értékesítőket.
  Az első csoport az internetes áruházak őket csak vállalkozók vagy cégek üzemeltethetik és itt az adószám cégjegyzék szám, ügyfélszolgálatnak fent kell lennie.
  A második csoport a hirdetős és licites oldalak pld vatera, jofogas. hu itt magán személyek hirdetnek. Itt is utána tudsz nézni az eladónak vateránál például, minősítik az eladót.
  Szóval, ha körül tekintő, vagy akkor nincs probléma. Az e bankos fizetés meg kimondottan biztonságos.”
 • 13. öröksoproni 2013. november 14. 12:56
  „Online vásárlásnál nem különlegesség az előre utalás, az már feltűnő és gyanús kellene, hogy legyen, ha nincs utánvételes opció vagy személyes átvételi lehetősség.”
 • 12. Griffin 2013. november 14. 11:03
  „Tapmancs - szerintem nem baromság. a netbankos fizetés más, de olyan, hogy előre utalok pénzt egy tök ismeretlen címre/számlaszámra, amiről azt sem tudom, kié, mié,egyáltalán létezik -e, van -e mögötte árufedezet, valamilyen garancia; utána pedig áhítattal várom, hogy megérkezzen az áru - háááát...elég rizikósnak tűnik nekem is. Bizalom kérdése, az esetek többsége biztos nem átverés, de jobb az óvatosság.Vagy a netbank. Vagy az utánvét. Vagy futár. Vagy a személyes átvétel. Majd akkor fizetek, ha látom a terméket.”
 • 11. Tapmancs 2013. november 14. 09:37
  „8. RickCartman
  "előre NEM utalunk pénzt"

  Nettó baromság. Én majdnem mindig előre utalok, kiseb összegeknél káryázok. Nem kell készpénzzel bajlódni, pláne ha százezres-milliós tételről van szó. Persze komoly cégektől kell rendelni nem két hete alakult webáruházacskáktól.”
 • 10. Jandex 2013. november 14. 07:07
  „Nézzetek utána, azt játsszák ha valaki rendel tőlük cuccot akkor meghozatják Kínából-Angliából v bárhonnan ahol óóócsóóó, te meg fizess előre /a hasznát is!/ ,mellesleg utánvéttel is fizethetsz egy tégladarabért szép pénzt, igaz hogy legalább a feladó neve címe rajt van.”
 • 9. mamek77 2013. november 13. 21:14
  „Az utánvétel sem kevésbé rizikós, viszont kb kétszer annyiba kerül. Szerencsére van nagyon sok normális, becsületes eladó is a teszen/vatin, akik becsületesen elküldenek minden megvásárolt cuccot. Kéretik nem általánosítani és zöldségeket írkálni”
 • 8. RickCartman 2013. november 13. 17:40
  „"A sértett 2012. augusztus 8-án sikeresen licitált az interneten meghirdetett sporttáskára. Két nappal később a férfi az áru ellenértékét elutalta a megadott számlaszámra..."
  Ez az ára annak, ha valaki annyit sem ért az internetes vásárláshoz, hogy előre NEM utalunk pénzt...Jogi értelemben csalás történt, a valóságban pedig egy balfácánon kacag az olvasó.”
 • 7. DamonHill 2013. november 13. 17:35
  „Ezért kell postai utánvétellel neten vásárolgatni és nem előre fizetni valamiért.”
 • 6. Mathrin 2013. november 13. 15:44
  „Az emlegetett magyar aukciós oldalon a terméknél fel van tüntetve, ha a termék külföldről érkezik, és hosszú a szállítási idő. Legalábbis a jobb eladóknál. Nekem is volt, hogy ilyet vettem, tisztában voltam vele, hogy ennyi a határidő és kész. Három hét múlva megkaptam a cuccot. Én jól jártam. Vagy csak megnéztem, kitől veszek? Amelyik eladónak akár csak egy negatív visszajelzése is van, gyorsann elfelejteni! Ezzel már csökken az átverés lehetősége.”
 • 5. mitzekatze 2013. november 13. 13:20
  „Ezért nincs valójában magyar e-bay. Az utánzatnak is gyenge magyar oldal meg döglődik rendesen....talán az ilyen alakok miatt.”
 • 4. WeiseÖdenburg 2013. november 13. 12:35
  „3." Hát a képije nem vut fönenn a netthen " ! A B. pedig akár lehetett Boldogságos Szt. Ágota .”
 • 3. alekínyó 2013. november 13. 12:17
  „B(ogdán) Ágnestől táskát rendelni? És előre fizetni? Tényleg nem halt még meg az utolsó h...ye! Bár még meg sem született...:D”
 • 2. Ermi82 2013. november 13. 11:45
  „Gondolkodj kicsit! Nyilván magyar aukciós oldal volt! (De ha nem magyar, akkor is a szállítási költség+táska ára egy elfogadható ár volt.) Leütés után előre utalt, majd az eladó mondta, hogy a táska Angliából fog érkezni... Mit nem lehet ezen érteni?”
 • 1. Mankapunka 2013. november 13. 11:30
  „Táskát csak Angliában lehet kapni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ByTheWay második esélye

Teljes erőbedobással dolgozunk és készülünk a következő show-ra – árulta el a mosonmagyaróvári Feng Ya Ou. Tovább olvasom