Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

A trombita Bonis Bonája

Bonis Bona (Jótól jó) elismeréssel jutalmazták a kiváló versenyfelkészítő kategóriában a napokban Szilli Ákost, a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola trombitatanárát.

A tehetségeket segítő szakemberek elismerését jelentő kitüntetést Budapesten Hoffmann Rózsa államtitkártól vehette át a napokban a pedagógus.

A kitüntetett zenetanár 1985-ben mint a Győri Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója kezdett a komáromi Egressy Béni Zeneiskolában tanítani. Diplomáját 1988-ban védte meg, majd főállású munkahelyként a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskolát választotta, de mellékfoglalkozásban továbbra is folyamatosan tanít Komáromban. A Lajta-parti város intézményében 26 éve oktat, a rézfúvós és ütős tanszak tanszakvezetője.

Szilli Ákos (középen) a két ajánló intézményvezetővel: Hozák Adriennel (Komárom) és Farkas Mihállyal (Mosonmagyaróvár).
Szilli Ákos (középen) a két ajánló intézményvezetővel: Hozák Adriennel (Komárom) és Farkas Mihállyal (Mosonmagyaróvár).

– Nagy megtiszteltetés számomra e díj. Köszönöm mindkét iskolám vezetőjének, Komáromban Hozák Adriennek, Mosonmagyaróváron Farkas Mihálynak, hogy támogatják és elismerik munkámat. Nagy hálával tartozom a családomnak is – fogalmazott Szilli Ákos, aki Mosonmagyaróvár számos rendezvényén is bemutatkozott már diákjaival, ám megyei, regionális és nemzetközi versenyeken is képviselték iskolájukat.

2001-ben jelenlegi és volt zeneiskolás növendékekből megalakította az Ifjúsági Fúvószenekart. A város kulturális életében nagy szerepet betöltő Moson Big Band együttesnek szintén oszlopos tagja.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletdíj és papréti fejlesztések

˝Semmi sem jut a papréti embereknek?" című írásunkra sajtóközleményben reagált Kammerhofer Róbert… Tovább olvasom