Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A történelmi sikerű 2010 lendületét vinnék tovább

A város kulturális életében 2010-ben „történelmet" írtunk a Moson 1000 rendezvénnyel – mondja Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője. E program idén folytatódhat.
2010 kimagasló év volt Mosonmagyaróvár kulturális életében. A Flesch Nonprofit Kft. háromszáz színpadi produkciót, huszonöt telt házas színházi előadást – melyhez a helyi Theatrum Ad Flexum sikere is hozzájárult – tudhat maga mögött. Programjaikat mintegy kétszázötvenezren látogatták. A felnőttszínházbérletek elfogytak, sőt, több pótjegy is elkelt. Több mint kétezer gyerekbérletet váltottak és kétfajta nyugdíjasbérletre is igény mutatkozott. A neves fellépők sem hiányoztak.

– Magasra tettük a mércét 2010-ben – állítja Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője. – A város kulturális életében „történelmet írtunk" a Moson 1000 című, a vármegyerendszer létrehozása ezer évéhez kapcsolódó programunkkal. Idén is hasonló léptékű rendezvény megszervezésén gondolkodunk, melyet augusztus 20. köré építenénk fel – tudjuk meg a kulturális központ igazgatójától. 2010 az összefogás éve is volt – szögezi le Csiszár Péter, mert állítása szerint a városvezetés, a városháza osztályai, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., a különféle vállalkozók példaértékű együtt munkálkodása jellemezte az évet. Ennek folytatásában bízik idén is.

– A költségvetési számok még nem ismertek. A napokban egyeztetünk a város kulturális bizottságával. Mi alternatívát vázolunk fel: miből, milyen rendezvényeket lehetne idén megszervezni – hangsúlyozza Csiszár Péter.
Csiszár Péter
Csiszár Péter


Ugyanakkor az idei évet is nagy sikerrel kezdték, telt házas színházi előadással. Február 8-án a Dumaszínház újabb előadói lépnek fel. Nőnapon – eddig soha nem látott érdeklődéssel – az X-Faktor tehetségkutató férfi énekesei szórakoztatnak. Az este 7 órakor kezdődő előadásra a jegyek már elfogytak, éppen ezért fél 5-re is műsorra tűztek egy fellépést. A városi majálisra, április 30-ra a több sztárfellépő mellett a megasztáros Kökény Attila is énekel, a május elsejét a „családok majálisa" szellemében szervezik meg. A diákok körében nagy sikernek örvendő nonstop vetélkedő sem marad el idén sem. Augusztus 20. táján tehát a Moson 1000 rendezvényhez hasonló programmal készülnek: zenés színházi előadással, nagykoncerttel és rock and roll utcabállal. Csiszár Péter megerősítette: a Téli Fesztivál továbbra is a Magyar utcán marad. Várhatóan újból lesz jégpálya is, viszont a programstruktúrán változtatnának.

– Amennyiben az anyagiak megengedik, a várkert adta lehetőségeket is kihasználnánk, akár szabadtéri színházi előadásokra, akár koncertekre. Nyárra pedig befejeződik a Fehér Ló Közösségi Ház felújítása, mely két új nagyteremmel bővül és kívül-belül is megszépül – ígérte Csiszár Péter.
Csiszár Péter: 2010 az összefogás éve is volt, reméljük, ez idén sem lesz másként.

A költségvetési számok még nem ismertek. A napokban egyeztetünk a város kulturális bizottságával. Mi alternatívát vázolunk fel: miből, milyen rendezvényeket lehetne idén megszervezni.

Egyedülálló program volt tavaly az egykori Moson Vármegye településeinek felvonulása.
Egyedülálló program volt tavaly az egykori Moson Vármegye településeinek felvonulása.

Olvasóink írták

 • 4. Csiripiszli 2011. január 22. 17:10
  „Nagyszerű programok voltak eddig is, remélem ilyen vagy még jobb lesz a folytatás!
  Már nagyon nagy szüksége volt a városnak és vonzáskörzetének az embereket felrázó, szórakoztató és élvezhető műsoroknak, előadásoknak.
  Gratulálok a Ház vezetésének és további sikeres munkát kívánok!”
 • 3. Hakapeszipeti 2011. január 20. 22:39
  „Szívből gratulálok a fentiekhez! Csak így tovább, Igazgató Úr!”
 • 2. civac 2011. január 19. 22:27
  „Hajrá, Igazgató Úr és Kollégái!!!”
 • 1. pancser 2011. január 19. 17:26
  „Úgy tűnik jól választott az önkormányzat, mikor a Művihez nyúlt, gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államtitkár: Az állam fizesse a pedagógusokat!

A kormányzat a pedagógusbéreket központilag finanszírozná várhatóan 2012-től – mondta kedden… Tovább olvasom