Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A torony még a helyén

A hegyeshalmi kamionterminált üzemeltető cég területén – a szerződésbontás ellenére – továbbra is áll a Westel-torony, sőt, az arra szerelt videokamerát sem szedték még le.
A Pannonsped területén található antennatartó toronyra néhány hete felszerelt képrögzítő továbbra is a helyén van, sőt, a felszólítás és a szerződésbontás ellenére még maga a szerkezet is áll. Amint arról lapunkban korábban (szeptember 23. és 24.) többször beszámoltunk, a Westel Rt. képviselői a tulajdonosok beleegyezése nélkül kamerát szereltek fel a mobilosok hálózati lefedettségét biztosító szerkezetre.

A Pannonsped – akik a fizetős kamionterminállal kapcsolatos megfigyelést sejtenek az eset mögött – azonnal felmondta a szerződést a céggel, s szeptember harmincadikáig adott haladékot a szétszerelésre. A Westel sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe: ebben a kamera felszerelésének okaként egy új, a határforgalmat figyelő szolgáltatásra hivatkoznak, mely a mobilosok információhoz jutását segítené.
Időközben a két cég között megkezdődtek az egyeztető tárgyalások, ám eddig nem hoztak eredményt. A határidő közben letelt, de Hegyeshalom határában továbbra is áll a torony, sőt, a képrögzítőhöz sem nyúlt még senki.

Csató Attila, a Pannonsped gazdasági igazgatója elmondta: a tárgyalások tovább folynak, ám sem ők, sem a mobilszolgáltató képviselői nem szerelték le sem a kamerát, sem a tornyot. A szerződésbontás továbbra is érvényben van, s még egyszer nyomatékosan felszólítják a Westel képviselőit, hogy minden tulajdonukban lévő szerkezetet vigyenek el a területükről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a torony esetleges eltávolítása jelenthet-e majd zavart a hálózati lefedettségben a környékbeli mobilosok készülékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírkövekből emlékhely Hegyeshalomban

A hegyeshalmi német kisebbségi önkormányzat nemrégiben az ősök elhagyott síremlékeit összegyűjtötte,… Tovább olvasom