Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A területfejlesztés alapjai

A „Győr-Moson-Sopron megye területfejlesztési koncepcióját megalapozó helyzetfeltárás" témakörben tartottak tervismertetőt és vitafórumot a minap a mosonmagyaróvári városházán.
Győr, Sopron és Kapuvár után ezúttal a Lajta-parti városban ismertették meg az érdeklődőkkel a megyei területfejlesztési koncepciót megalapozó munkaanyagot.

A tanácskozáson Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: első körben felmérik a megye gazdaságát, állapotát, hogy az így elkészült helyzetértékelés alapját és kiindulási pontját képezze a megyei területfejlesztési koncepció, majd pedig a megyei területfejlesztési program kidolgozásának. Ezáltal meg tudják tervezni a következő időszak megyére eső uniós forrásainak felhasználását.

Nagy István polgármester köszöntőjében a térség megyében elfoglalt helyéről beszélt. Rechnitzer János a megye pozícióit ismertette a magyar gazdaságban és társadalomban. Kiemelte: a jövőben a megyék szerepe a területfejlesztésre fókuszálódik, ezért is fontos, hogy alapos előkészítés előzze meg a koncepció kidolgozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gallyazásról, temetőkről, családsegítőről a testületi ülésen

A fák gallyazásáról, közvilágításról, a temetőben található kukák ürítéséről, a családsegítő… Tovább olvasom