Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A térség marketingjére pályáztak

Közel ötvenmillió forintra pályázott a mosonmagyaróvári Tourinform-irodát is működtető Szigetköz Turizmusáért Egyesület.

A térség marketingjére költenének, új munkatárs alkalmazására is lehetőség nyílna, sőt, szlováknyelv-tanfolyamot is finanszíroznának a szervezet tagjai számára.

Augusztus elsejétől új irodavezető irányítja a mosonmagyaróvári Tourinformot. Horváth Balázs már bábáskodott az irodalapításnál, ahol 2003-ig irodavezető-helyettesként tevékenykedett. A biológia–rajz szakos, idegenforgalmi ügyintézői, természetvédelmi mérnöki diplomával rendelkező szakember a tanári pályáról tért vissza az idegenforgalom területére.

– A Magyar utcai irodánkat négyszer-ötször többen keresik fel naponta, mint ahányan a mosoni irodánkhoz fordultak információért korábban. A németek, osztrákok mellett egyre nagyobb számban jelennek meg a csehek, szlovákok. A turistákon kívül a helybelieknek is tudunk segítséget nyújtani, és jegyeladással is foglalkozunk – sorolta.

Horváth Balázs
Horváth Balázs


A mosonmagyaróvári iroda működtetését a Szigetköz Turizmusáért Egyesület vette át korábban. Jelenleg a szervezet 93 tagú, köztük nyolc önkormányzattal, nonprofit szervezettel és vállalkozókkal. Dr. Pető Péter, az egyesület elnöke szerint taglétszámuk év végére a százat is elérheti, hiszen Feketeerdő, Dunasziget és több vállalkozás is tervezi a belépést.
– A regisztrált Területi Desztinációs Menedzsmentszervezetek – amelyhez mi is csatlakoztunk augusztus közepétől – pályázatán indultunk, eredményhirdetés még idén várható. Sikeres pályázat esetén közel ötvenmillió forintból lehetőségünk nyílna új munkatárs felvételére.

Érintőképernyős infopontokat helyeznénk ki a városban a Habsburg-szobornál, a termálfürdőnél és a Futuránál, valamint a lébényi templomnál. Ezek a nap 24 órájában működnének és négy nyelven nyújtanának információkat. A korábban a LEADER keretében beszerzett infopontokkal egy új, frissített rendszerben összekapcsolnánk őket. A tavaly átadott új honlapunkat, a kiadványokat is új tartalmakkal bővítenénk, frissítenénk. Továbbá tagjaink számára szlováknyelv-képzést finanszíroznánk – tájékoztatott az egyesület elnöke. A térségi marketing részeként több kiállításon is bemutatkoznának, a cseh, szlovák vendégek megtartása mellett Lengyelország felé is nyitnának.

– A Szigetköz-kártya fejlesztése is a terveink közt szerepel, azt a Futurával mindenképp összekapcsolnánk. Helyi jellegű ajándéktárgyak, szigetközi termékek Tourinform-irodában történő értékesítésén is gondolkodunk – fűzte hozzá dr. Pető Péter. Az Arrabona együttműködési csoportosulás projektje által (Kisalföld, 2011. 10. 07.) további személyi fejlesztéshez kaphatnak támogatást, így három főállású munkatárs segíthetné az iroda működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén százan keresték fel a DrogPontot

Négy éve készült utoljára átfogó felmérés a fiatalok kábítószer-használatáról. A témakörben… Tovább olvasom