Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

A termőföld szeretete egyben hazaszeretet

Fogyasszunk magyar terméket, hogy a hazai termelők jobb helyzetbe kerüljenek, és mert az importáru eredete sokszor ismeretlen – hangoztatták a felszólalók a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre fennállásának 40. éve alkalmából szervezett ünnepségen.
Négy évtizedes a kertbarátmozgalom Mosonmagyaróváron. Ezt ünnepelték meg a Flesch Károly Kulturális Központban egybegyűlt kertészkedők a napokban. Hazánkban 130 kertbarátkör működik, mintegy tízezer regisztrált taggal.

Szomorú tény, hogy sokan felhagytak a kisárutermeléssel. Pedig az importáruval kapcsolatosan sok a negatív tapasztalat, azok eredetét sokszor nem ismerjük.

Rongits Pál elnök az évforduló alkalmából átvett emléklappal és éremmel.
Rongits Pál elnök az évforduló alkalmából átvett emléklappal és éremmel.

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége elnöke hangsúlyozta: érdemes lenne arra odafigyelni, hogy a fiatalok is megszeressék a kertet, kertészkedést. Éppen ezért célszerű már a kisgyerekeknek meghozni ehhez a kedvüket. Az országos elnök arról is beszélt, szomorú tény, hogy sokan felhagytak a kisárutermeléssel. Pedig az importáruval kapcsolatosan sok a negatív tapasztalat, azok eredetét sokszor nem ismerjük. Dr. Schmidt Rezső, a mosonmagyaróvári egyetemi kar dékánja is azt emelte ki, hogy fogyasszunk hazai terményeket: „A termőföld szeretete hazaszeretetet is jelent" – tette hozzá. Az évfordulón megjelent dunaszerdahelyi vendégek a tapasztalatcsere fontosságát hangsúlyozták.

A mintegy kilencventagú civil szervezet elnöke, Rongits Pál a Kisalföldnek elmondta: már hagyományos programjuk a borbírálat, a „Szép kert, szép környezet" verseny és az igen népszerű virágkiállítás és terménybemutató.

A 40 éves évforduló alkalmából Nagy István polgármester Mosonmagyaróvár önkormányzata emléklapját és emlékérmét adományozta a kertbarátoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az újabb balesetek ellen

Talán a folyamatos ellenőrzéseknek is köszönhetően idén még egyetlen személyi sérüléssel járó… Tovább olvasom