Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A temető fele még az államé Mosonmagyaróváron

Az óvári temető egyik fele papíron jelenleg állami tulajdonban és a már évekkel ezelőtt megszűnt megyei temetkezési vállalat kezelésében áll. A tulajdonjog rendezése érdekében most döntött a képviselő-testület a temetőrész ingyenes átvételéről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonleltára során derült ki, hogy az óvári temető két helyrajzi számon szerepel. Az egyik helyrajzi számon azonban tulajdonosként a magyar állam, vagyonkezelőként pedig a megyei temetkezési vállalat van bejegyezve. Ez a vállalat viszont már megszűnt.

A bejegyzésnek oka vélhetően az lehet, hogy a vállalat 1994-es megszűnése idején az önkormányzatot megillető vagyon átadásakor és a temetők tulajdonjogának bejegyzésekor ezen ingatlan nyilvántartási bejegyzése elmaradt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. most felajánlotta a térítésmentes tulajdonba adást, ezzel rendezve az ingatlan tulajdonjogát. Ennek okán a képviselő-testület legutóbbi ülésén határozott az állami tulajdonú temetőrész tulajdonjogának térítésmentes megszerzéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Próbálják felfedezni, mi az önök házasságának titka˝

A Házasság Hetének ünnepélyes megnyitóját szombaton tartották a polgármesteri hivatal házasságkötő… Tovább olvasom