Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A taxis kihagyta a fuvart

Mosonmaygaróváron taxit rendelt, de nem jött autó a cigány kisebbségi önkormányzat elnökéért, Horváth Elemérért.
Horváth Elemér
A napokban a mosoni szupermarketben vásárolt Horváth Elemér feleségével: ezután az iskolába siettek volna kislányukért. Mivel a kisebbségi önkormányzat vezetőjének autóját javították, ezért úgy döntött, taxit rendel. A központon keresztül hívta a társaságot, bemondta a nevét, majd várt. Negyed óra múltán ismét telefonált, érdeklődve, miért nem ért oda az autó. A központos annyit mondott, hogy a taxistársaság azt válaszolta: ezt a fuvart kihagyják. Végül egy ismerős idősebb taxis vitte őket a tanintézményhez.

– A késés miatt a kislányom volt az utolsó, aki elhagyta az osztálytermet, csak ránk várt. Nem értem a taxisok visszautasítását, bár gyanítom az okát. Tisztában vagyok vele, hogy van a városban 2–3 roma, aki taxit hívogat a nevemben, aztán gond van velük: nem fizetnek. Ennek ellenére azt gondolom, a fuvarosnak meg kellene néznie, hogy ki rendelte a taxit, nem pedig rögtön visszautasítani. Ha nem változik az itteni taxisok hozzáállása, megyei szintre viszem az ügyet – mondta Horváth Elemér.
A Kisalföld megkereste az érintett taxistársaságot is, ahol annyit mondtak: „nem szeretnének belefolyni" ebbe az ügybe, így nem nyilatkoznak lapunknak. Annyit hozzátettek: Horváth Elemérrel sosem volt gondjuk, viszont néhányan valóban visszaéltek a nevével, majd nem fizették ki a fuvardíjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökopark és tájközpont a Szigetközben

Magyarországon egyedülálló ökoparkot és tájközpontot tervez a Pisztráng Kör Dunaszigeten: interaktív kiállítással, bemutatókkal ismertetnék meg a szigetközi táj értékeivel az odalátogatókat. Ehhez a területet már megvásárolták, most pályázat útján szeretnének pénzt nyerni a kialakítására. Az egyesület elnöke elmondta: a helyi iskola melletti háromhektáros területen lenen az ökopark. Tovább olvasom