Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A távhőről, ebtartásról vitáztak

Mosonmagyaróvár - A távhőszolgáltatással, ebtartással, az utak, közterületek állapotával kapcsolatos problémákat vitatták meg a napokban a Városközpont lakossági fórumán. Indulatokból sem volt hiány.

Többtucatnyian gyűltek össze az Egyesület a Városközpontért által szervezett lakossági fórumra, melyre meghívták Nyitrai József önkormányzati képviselőt, Cselovszki György városfejlesztési osztályvezetőt, Kosár Tibort, a Városüzemeltetési és Fenntartási Kft. (VÜF) ügyvezetőjét.

A fórumon a távhőszolgáltatással, a számlázással kapcsolatos kérdések éles vitát keltettek, de a lakókat a panelkorszerűsítés részletei is érdekelték. Kosár Tibor elmondta: jelenleg 94 millió forintos kintlévőséggel számol a cég, a Joule és a VÜF összevonásával eddig húszmillió forintot spórolt a város. Az ügyvezető szerint a teljes panelkorszerűsítést követően akár 40–45 százalékos megtakarítás is elérhető lakásonként.

A kedvezőbb részszámlafizetést csak azoknál tudták bevezetni, akiknél megtörtént a teljes felújítás.

Remetei Tamás, az egyik kábéltévé területi vezetője elmondta: a város digitális közműtérképének elkészítése miatt késhet a beruházásuk. A cég tervei szerint első körben a lakótelepiek választhatnák az új, kábeltévét, internetet és telefont kínáló szolgáltatást, de nem zárkóznak el a családi házas övezetben történő fejlesztésektől sem. Cselovszki György hozzáfűzte: a város célja az lenne, ha nem csak egy kábelszolgáltató működhetne a településen. A városfejlesztési osztályvezetőt a fórumon elsősorban az ebrendelettel kapcsolatosan faggatták, de volt, aki a közterületen szemetelőkre hívta fel a figyelmet.

– Áprilisban csak szóbeli figyelmeztetésben részesítettük az ebrendeletet megszegőket, májusban viszont büntetünk is – szögezte le Cselovszki György, aki a lakók segítségét kérte a közterület-felügyelők munkájában.

A város költségvetése ugyanis csupán négy felügyelő alkalmazását bírja el, ők nyár elejétől két műszakos munkarendben dolgoznak. A szabálysértők megfékezésében összefogásra buzdított az osztályvezető.

Olvasóink írták

 • 9. westside 2009. június 05. 13:16
  „"- Áprilisban csak szóbeli figyelmeztetésben részesítettük az ebrendeletet megszegőket, májusban viszont büntetünk is - szögezte le Cselovszki György, aki a lakók segítségét kérte a közterület-felügyelők munkájában."

  Ahha, a lakók szívesen segítenek, hogy minél több büntetés legyen behajtva. Szerencsétlenek, mintha csak 5 éve lennének lakásban lakók által tartott kutyák, kutyákat sétáltató emberek az utcán. Hát kit érdekel, ha odaszarik? Ez nem Budapest, hogy el kelljen takarítani. Max ha betonra szarik. De füvön, félreeső területen nem igaz, hogy nem szarhat, aztán hadonásznak-káromkodnak a szerencsétlenjei az ablakból. A kutyák úgyis füvön szeretnek kakkantani.
  Bár ha figyelembe vesszük, hogy a kutyaszar 100-150 év alatt bomlik le, és a chipses zacskó, cigicsikk, piásüveg, sörösdoboz, öngyújtó, óvszerek, féltégla, stb 1-2 nap alatt... Már ha így lenne :D
  Gondolkozni kéne, mielőtt állatellenes idióták kinyitják a szájukat. Okos kicsi jólnevelt játszótéren játszó kölkök és szüleik is vigyázhatnának a terepre pl, mert utánuk olyan ocsmány csomagolóanyag kavalkád van...
  Mi van a cigizéssel kapcsolatos büntetésekkel? Azt erőltessük inkább!”
 • 8. RickCartman 2009. május 21. 12:03
  „Városközpont: ahol élnek vagy tízezren egymás hegyén-hátán, mindig is lesznek ellentétek, de amit lehet, orvosolni kéne, a kábel-monopólium ennél még többeket érint, nem kéne ilyen "örök-szerződéseket"aláirnia az önkormányzatnak,igy aztán ha nem megfelelő a szolgáltatás, ki lehetne zsuppolni ezt a szolgáltatóta városból, legyen már versenyhelyzet, könyörgöm!(Nem ide tartozik, de a honlapjukon hiába reklamálok az ügyfélkapun emailben, fülük botját sem mozgatják, ők az urak..)
  A többi kommenttel pedig egyértek, bár a közterületi piazgatásról a Minerva mögötti kocsmasor környékén lakók tudnának mesélgetni, még sosem láttak ott megbüntetni senkit, hajnalig áll a bál minden éjjel, mesélik(Rendőrség 100 méterre..)”
 • 7. meszelyreka 2009. május 20. 15:33
  „A fórumon a Remetei Tamás a Digi kft. képviselőjeként elmondta: a tervek szerint három hónapon belül elérhető lesz szolgáltatásuk, ezügyben az önkormányzattal kell egyezkedniük. A szerződés minden részlete tisztázott, kivéve a digitális közműtérképével kapcsolatos pont. A későbbiekben a Kisalföldben foglalkoznánk a témával.”
 • 6. Jani_Móvar 2009. május 20. 13:39
  „A Hajléktalanokkal is csinálhatnának valamit.
  Szemtelenek, szemetelnek, csinálják a fesztivált a padoknál amiket elfoglalnak, a köztéri ivásról ne is beszéljünk. Csodálkoznak ha szemetes az utca, annyi bor a nagy Te***ba nincs amennyit megisznak, és otthagyják az üres üvegeket!
  Kérdem Én, rájuk nem vonatkozik a köztéri ivásra kitalált "törvény"??
  Vagy csak a fiatalabbakra szállnak rá? 30ezres büntetéssel fenyegetik őket a Rendőrök. Nevetséges.”
 • 5. eskta 2009. május 20. 09:14
  „Köszi 01010! Ez jó hír lenne, még akkor is, ha késik a beruházás...”
 • 4. 01010 2009. május 19. 21:49
  „Talán a Digi...
  http://forum.planet.hu/viewtopic.php?t=167
  de nemhiszem h . idén lesz belőle valami :( lásd.forumon a Győri megjelenésről.
  ill.cikk: "a város digitális közműtérképének elkészítése miatt késhet a beruházásuk. "”
 • 3. eskta 2009. május 19. 14:22
  „Tudna valaki segíteni, aki részt vett a fórumon? Melyik kábelszolgáltató jön és mikor? Vagy hol lehetne erről többet megtudni?”
 • 2. RickCartman 2009. május 19. 12:56
  „Ez is igaz, ugyanakkor csikket simán kihajitja a konyhaablakon, ami aztán a járdán gyűlik szépen, sőt, saját szememmel láttam tizesből konyhaablakon vasárnapi ebéd idején levesből lerágott csirkelábat landolni ugyanott..ezek ugyanazok, mint 30 éve voltak, de az újabbak sem jobbak.
  Kábeltévé viszont nagyon piszkálná csőrömet, a VidaNet monopoliumából elég, és abból, hogy ha van kedvük, van jelerősség, ha nincs, nincs, ügyfélszolgálaton Győrre kenik, majd intézkednek-mondják, aztán hol txt nincs, hol szétesik a kép, hiába reklamálsz, nem a készülékeddel, nem is a helyi csatlakozásoknál van a hiba, hanem hát Győr, ugye..majd ők intézkednek..majd, sohanapján, jó ide ez is..
  kérdem én: 100%-os előfizetési dijért miért kapok csak 75-80%-os szolgáltatást?
  A fórum egyébként csak a kakk pofozgatása volt, önkormányzati képviselő?...röhögnöm kell...”
 • 1. Oriza_Triznyák 2009. május 17. 11:46
  „Azért nem ártana kicsit megfékezni a városközponti gerillakertészeket sem. Engem nem zavar, hogy botanikus kertet csinálnak a panelok tövében, ami helyenként inkább néz ki gondozatlan dzsungelnek, mint virágoskertnek. Az viszont már felháborít, hogy ha kutyával vagy gyerekkel valaki arra megy a járdán, már opálosra verik bentről a konyhaablakot. Majd az egyébként szolid nagymama külsejű őrszem azt kiabálja a résre nyitott ablakon, hogy "takaródj innen a *** -ba". Ezek az emberek körülbelül 30 éve laknak abban a panelban, de egészen addig nem jutott eszükbe a közterület parkosítása, amíg a városközponti egyesülettől nem kaptak három szál ingyen virágot a csinosításra. Az sem érdekli őket, hogy a 3 négyzetméteres arborétumuk mellett derékig ér a gaz, az már a szomszéd területe, semmi közük hozzá. Inkább egyik szemüket becsukják, amikor kinéznek az ablakon, így csak a saját művüket látják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az EP-választás közvélemény-kutatás˝

Mosonmagyaróvár – A jelenlegi helyzethez képest a legjobb eredményre számítunk – mondta… Tovább olvasom