Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A tanács csak a tagdíjfizetésekre számíthat

A Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Fejlesztési Tanács tavaly decemberi – az alakulást előkészítő – ülése óta elsősorban személyi kérdésekről esett szó.
Időközben az is kiderült: a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács úgy döntött, hogy nem kíván részt venni a térségi fejlesztési tanács munkájában. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács úgy határozott: tagként csatlakozik, s az idei költségvetése elfogadásakor dönt a Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Fejlesztési Tanácsba delegált szavazati jogú képviselője után fizetendő éves tagdíj összegéről.

Képviselőjeként Széles Sándort delegálja a tanácsba. Mindhárom érintett kistérség döntött a delegált tagok személyéről: Babos Attila a Győri Többcélú Kistérségi Társulás, Tóth István a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás, Csöbönyei Imre a Komárom–Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás részéről vesz részt az üléseken. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter üdvözölte a tanács megalakulását és oda tagként Szentkuti Károly volt országgyűlési képviselőt delegálta. Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter megbízólevelében jelezte, hogy minisztériuma részt kíván venni a térségi fejlesztési tanács munkájában, továbbá szavazati jogú tagként ide Tóth Tibornét delegálja. Ez amiatt is „meglepő", mivel nemrégiben a Kisalföldben (2006. december 29.) éppen Tóth, Babos és Széles kritizálta az országgyűlési képviselőt, mondván, a költségvetés elfogadásakor Szigetköz ellen szavazott. A térségi fejlesztési tanács több tagja kezdeményezte, hogy az önkormányzati és területfejlesztési minisztert (illetve képviselőjét), valamint Győr és Mosonmagyaróvár polgármesterét indokolt lenne a tanács tagjai közé hívni. Erről mai ülésén dönthet a tanács.

A benyújtott módosító javaslatot – miszerint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium idei előirányzatai között a „Szigetköz és a térsége rehabilitációja, Mosoni-Duna komplex területfejlesztése" 150 millió forinttal, a „Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Fejlesztési Tanács működésének támogatása" 20 millió forinttal szerepeljen – az Országgyűlés decemberben leszavazta. A törvény szerint a térségi fejlesztési tanács működéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a költségvetési hozzájárulás, a pályázatokon elnyert források, valamint a tanácsban részt vevő szervezetek biztosíthatják. Költségvetési hozzájárulással idén nem számolhatnak, a pályázatokon elnyert forrásokra csak jövőbeni lehetőség van, így jelenleg kizárólag a tanácsba delegáló szervezetek tagdíjfizetésére számíthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogón az oktatói rangsorban

Előkelő helyezést ért el a mosonmagyaróvári egyetemi kar a hazai felsőoktatási intézményeket… Tovább olvasom