Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

A Táltos Családi Kör új tervei

Mosonmagyaróvár - A Táltos Családi Kör neve már régóta ismerős a kisgyerekes családok előtt. Most kibővítve tevékenységi körüket, a kamaszoknak is tartalmas programokat szerveznének.
A Táltos Családi Kör civil szervezet azért alakult három évvel ezelőtt, hogy kulturális és környezetvédelmi programjai révén értékrendet közvetítsen, főként gyerekeknek. Mára tizennyolc tagot számlál a kör, a városlakók pedig megszokták, hogy minden hónapban várja őket egy-egy nívós bábelőadás vagy koncert.

Horváthné Pákozdi Emese vezető tavaly úgy találta, megérett az idő programkínálatuk bővítésére, így beindították a Regejáró Klubot, melybe az óvári közönség által eddig nemigen ismert tehetséges zenészeket, együtteseket hívtak meg. Elkezdődött az Asztali beszélgetések sorozat is különböző művészek, egyházi személyek és a közönség aktív részvételével. Nem a felekezeti hovatartozás, pusztán a hit kötötte össze a vendégeket, akik az idei évadban a hitről és annak erejéről beszélgettek.

– Gyümölcsöző kapcsolatot alakítottunk ki a Flesch Károly Kulturális Központtal, s ennek eredményeként összehangoltuk bérletes programjainkat. Közösen szervezünk előadásokat a Széchenyi Teremben, a Fehér Ló Közösségi Házban és a Flesch-központban is. Utóbbi lesz a helyszíne a havonta esedékes hétvégi családi délutánjainknak, így mostantól nagyobb színpadi igényű előadásokat is tudunk fogadni – mondta Pákozdi Emese.

– Az új évadunk szeptember vége felé kezdődik, a megnyitón a Téka együttes koncertje, táncház és kézművesjátékok várják majd a gyerekeket.

A Táltos Családi Kör tagjai emellett új programon dolgoznak, amely a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket célozza meg. A helyi középiskolák remélt segítségével beszélgetéssorozatot szeretnének indítani a hit, az emberi kapcsolatok, a házasság és a gyereknevelés témakörében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hernádi Sándornak ítélték oda a Pro Urbe díjat

Mosonmagyaróvár - Szent István fontosságáról és az azt követő évszázadok folyamatos függetlenségi… Tovább olvasom