Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A szocialisták másként látják

Kevésbé elégedett a városvezetés elmúlt kétéves teljesítményével a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi szervezete, mint Mosonmagyaróvár polgármestere.
Kovács Tamás, az MSZP helyi elnöke sajtótájékoztatón reagált Nagy István szavaira. („Az építkezések időszaka volt az elmúlt két év", Kisalföld, 2012. október 20.) Kovács kiemelte: egyelőre nem, vagy alig látják a polgármester és a Fidesz 2010-es konkrét választási ígéreteinek megvalósítását. Példaként említette a sportcsarnokot, a városi úthálózat teljes felújítását, vagy a Mosonmagyaróvár–Hegyeshalom közötti autópálya-szakasz ingyenessé tételét. Hiányolják emellett a Kálnoki utcában a járdát, a
Kiserdő utcai híd második pilonjának beépítését, a Báger-tó és a Lajta teljes rehabilitációját.

Kovács Tamás szerint a polgármester által említett bölcsőde-, óvoda- és iskolafelújítások zöme, Moson belvárosának rekonstrukciója, a Futura is mind az előző ciklusban indult el, az MSZP országgyűlési képviselőjének segítségével. A jelenlegi kormány által államosított Karolina Kórház pedig az év végére a csőd szélére sodródhat.

Hangoztatta: „A polgármesternek arról is beszélnie kellene, hogy az idei év a totális pártállami hatalom kiépítése, a közigazgatási rombolás, az önkormányzati és egészségügyi rendszer teljes szétverésének időszaka. Az önkormányzati iskolákat államosítják, valamint teljes a jogbizonytalanság a járási és az önkormányzati rendszer átalakítása során. A kulturális intézmények, múzeumok finanszírozása gyakorlatilag megszűnt és lassan nem marad helyi önkormányzati feladat. Van viszont például a városban súlyos tízmilliókból, közpénzekből fenntartott médiacentrum. A városban leépült a buszközlekedés, az új hulladékgazdálkodási törvény által veszélybe kerülhet a nagytérségi hulladékgazdálkodási projekt. A második Matolcsy-csomag föld alatti vezetékekre vonatkozó adószabályai pedig tönkre fogják tenni az amúgy is gyenge lábakon álló, de egyelőre még működőképes városi tulajdonú cégeket" – fogalmazott Kovács Tamás.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Ambar 2012. november 03. 23:20
  „Igazi személyeskedő vita zajlik méghozzá eléggé alpári stílusban! Na az a jó hogy ez az önkormányzati testületben nem így van városunkban.Az meg ha az ellenzék más véleményen van miért gond,nem tudok arról hogy ez valaha is másként lett volna.A sportcsarnokot még az MSZP megépíteni,alapkövet is letették.Hát persze hogy a fidesz is megígérte hogy majd ő megmutatja!Nem mutatta meg.Nem is baj volt és van annál fontosabb dolog is, például az utak.A városlakóknak meg az lenne a feladatuk hogy szeressék városukat akárki vezeti is.Hiszen ők döntenek arról ki legyen az.Régen is sok jó történt és ma is,mint ahogyan sok hiba is és ma is. Nyilván az itt lakók sosem lehetnek elégedettek de a város vezetői se.Nekem a város a legfontosabb ,vezetői jönnek mennek, de én itt lakom és maradok!Pont azért mert jól elvagyunk különböző nézetvilágunkkal a lakótársaimmal s vitáink sosem jutnak el személyeskedésig és üzenek a nagyon heves pártszimpatizánsoknak nem is fognak.Mert a színeknél van fontosabb :AZ EMBER és a CSALÁD!”
 • 35. abszurdisztán 2012. november 03. 18:43
  „Hajrá kovács Tamás, el fogjuk söpörni a fityiszt !”
 • 34. kocsoggorog 2012. november 03. 15:38
  „szerintem hagyjuk már abszurdisztánt magára, nem érdemes vele vitatkozni. Írja amit KT mond neki, de tényleg meggyőződésem, hogy véleményükkel max 2-3 embert képviselnek.
  Szegény polgármester már kisz-es is volt, pedig annak idején még majdnem ki is rúgták az egyetemről, mert képes volt templomba járni...
  Abszurdisztán és társai is mindig a parlamenti munkájával foglalkoznak, mert helyi dolgokba nem nagyon tudnak belekötni. Egyre szebb a városunk, én ennek örülök:)”
 • 33. abszurdisztán 2012. november 03. 13:53
  „Tapasztalatod van ebben, mi ? Sokéves lehet, mert manapság a pszichés betegséggel küzdőket el sem látják, hála a Fidesz kormánynak.Bezárták ezeket az intézményeket.Nem hogy számítógép nincs manapság a kórházakban, de a gyógyszert is a beteg viszi.Pancser, nyugodj meg, nincs semmi bajom.Örülök, hogy így aggódsz....:)”
 • 32. pancser 2012. november 03. 13:20
  „31. abszurdisztán 2012.11.03. 07:12
  Kiváncsi vagyok meddig bírja ez a magányos ....... a párnázott szobákban újabban számítógépet is adnak, a betegek megnyugtatására?”
 • 31. abszurdisztán 2012. november 03. 07:12
  „Nappista elvtárs is KISZ-es volt, de jó fideszes szokás szerint már elfelejtette.Állandóan az elmúlt 8 évet hallljuk, meg az üres kasszát.Üres kasszából épül egyébként a nemzeti stadionunk is a felcsúti tanyavilágban.”
 • 30. abszurdisztán 2012. november 02. 13:54
  „Bolsevik ? Bolsevik, mint Orbán ( KISZ titkár ), Matolcsy ( MSZMP ) tag ??? Én nem voltam sem MSZMP,sem MSZP tag.... de teljes mellszélességgel elutasítom a trógerságot, amit a fityiszes nappista képviselte bagázs művel.”
 • 29. hablaty 2012. november 02. 08:33
  „Abszurdisztán!
  Szerintem a Pistával neked egy bajod van, hogy nem bolsevik mind te.
  Ha az lenne, a mostani teljesítménye után őt magasztalnád, az biztos!”
 • 28. pancser 2012. november 01. 18:54
  „27. abszurdisztán 2012.11.01. 13:07
  Nagyobb csacsi(finom vagyok) vagy mint gondoltam, az óvodában szoktak a gyerekek a nevekkel játszani közben hozzá mondják beee....!
  Irigységet jobb lett volna nem emlegetni, az a sikeres ember megszégyenült a helyhatósági választáson, csak listán tudott bekerülni a testületbe, revansra, irigységre, dühre minden ok adott!”
 • 27. abszurdisztán 2012. november 01. 13:07
  „Pancser ! ( Nomen est omen ! Szeretnél, olyan sikeres ember lenni, mint Dr.Kovács Tamás ? Nem fog sikerülni... irigység árad a szavaidból. :D”
 • 26. pancser 2012. november 01. 12:44
  „25. abszurdisztán 2012.11.01. 12:06
  Zagyválsz megint összevissza, én meg kezdjem Tocsikkal, folytassam kötetnyi mással arról az oldalról? A város most a tét, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot, amikor az Unió már a szoc-lib kormányzás alatt, a felelőtlenségük következményeként a mai napig túlzott deficit eljárást folytat Magyarország ellen. Ezen rágódj mit csináltatok akkor, a neked kedves Kovács Tamással együtt. Álljatok a tükör elé akiket ott láttok azoknak tegyetek szemrehányást!”
 • 25. abszurdisztán 2012. november 01. 12:06
  „Látod Pancser, ez a te nagy bajod, most is másról beszélsz, nem a valóságról, azt úgy látszik szándékosan nem veszed észre....ahhoz túl kényes a gyomrod....
  A felelős városi gazdálkodásról meg csak a város Titanic-ja, a Futura mutyi (40m Ft) jusson az eszedbe (fidesznyikok politikai munkahelye), vagy a Simicska cége, a Közgép Zrt. által a városból elvitt 1,5 milliárd forint, hogy a város zöldterület gazdálkodásával kapcsolatos egyéb mutyit már ne is említsem...és folytathatnám a sort...
  Ebből van elege a városlakóknak...és ehhez asszisztál a teljes városvezetés, élén a Pm-mel, aki Bp-ről kapja az utasításokat...”
 • 24. pancser 2012. november 01. 11:00
  „23. abszurdisztán 2012.11.01. 07:55
  Hol olvastad a "propaganda" szövegemet, melyik fideszes brosúrában?
  Úgy látom viszont, hogy Kovács Tamás az, aki a pártközpontból kapott anyagot mondja fel a riporternek, azért beszél nem ide tartozó dolgokról. Aki született politikai antitalentum abból soha nem lesz politikus, viszont a másik Kovácsból a Laciból lett annak ellenére, hogy a párt csődöre. Ne keress ott összefüggést ahol nincs.
  Ne feledd azt sem, hogy 12 évig állt a város szoci kormányzás alatt, túl sokat nem alkottak, de legalább nem is ártottak. Igaz akkor még a felelős gazdálkodást értékelni képtelen mostani helyi pártvezér nem rúgott labdába. A várost éppen úgy mint az országot az előző két ciklusban a szoc-lib kormányzás alatt 50% ról 80 %-ra nőtt adósság köti gúzsba. Erre mondtam, hogy szoci oldalról követelőzni, szemrehányást tenni egyes beruházások késése miatt politikai perverzió.”
 • 23. abszurdisztán 2012. november 01. 07:55
  „Látod Pancser, már mások is osztják a véleményemet, nem a feltett kérdésekre válaszolsz, hanem össze-vissza lotyogsz, vádaskodsz, meg beszélsz, fújod a központi semmitmondó propaganda szöveget, úgy ahogy a fideszes barátaid is, a valóságot meg elkendőznéd a legszívesebben. A Rákosi redszer volt hasonló ehhez (teljes pártállami uralom..), amit a ti politikusaitok csinálnak napjainkban mind országos, mind helyi szinten Magyarországon. Végre van a baloldalnak egy tehetséges, fiatal, többdiplomás, nyelveket beszélő szakembere, aki nem megélhetési politikus, mint a ti embereitek zöme (a nyugdíjas tűzoltó, 2 pedagógus, a pornósztár, a munkanélküli ügyvéd...), helyben és országosan is, akin nem lehet fogást találni. Akihez szerencsére egyre több, a városért tenni akaró értelmiségi, vállakozó, értelmes, párton kívüli szakember, fiatal csatlakozik. Tudod, a 2/3-ot lehetett volna a demokrácia írott és íratlan szabályai szerint is (ki)használni, nem pedig politikai diktatúrát kialakítani az országban....amiben pártalkotmány készült, szétverték az alkotmány bíróságot és a közmédiát, lassan 4 millió ember éhezik, nyomorog, a fitalok külföldre menekülnek, hogy munkát találjanak, bevezették a tandíjat (hogy sok fiatal ne jusson főiskolára, egyetemre), a magánnyugdíjakat ellopták, az adókat a saját maguknak alakítja a kormány...folytassam még...Ez a te rendszered Pancser, ezt véded. Kérdezem én: hol a demokrácia, amiért rendszerváltás történt ? Sehol, OV. féle önkényuralmi rendszer van, amihez a helyi fideszes politikusok teljes mellszélességgel hozzá járulnak.....Valóban ezt akarták az általatok hazugságokkal félrevezetett választók 2010-ben ?”
 • 22. RickCartman 2012. november 01. 02:24
  „20. abszurdisztán 2012.10.31. 19:04
  hagyjuk már ezt a "pancsert" tényleg csak dumál, mindenről van "véleménye", osztja az észt, amikor pedig konkrétumokra kellene rátérni, rögtön másról kezd el beszélni
  minden témánál így van ez, lehet, hamarosan jelöltként fogjuk viszontlátni a képviselő-testületi/önkormányzati választáson :-)))))))”
 • 21. Alex64 2012. november 01. 01:02
  „Volt szerencsém hallani ennek az embernek a választások előtti megnyilvánulását egy Mosonmagyaróvártól nem messze található strandon. (lehet Ő is kiszorult az elődje Pali bácsi által átjátszott helyi strandtól) ahogy a választási esélyekről beszélgetett egy ismerősével. Minősíthetetlen volt. Emberileg előttem egy 0. Nem vagyok jobboldali. Voltam de már nem vagyok az. De ha ilyen emberek vezetik a baloldal hát...”
 • 20. abszurdisztán 2012. október 31. 19:04
  „Pancser, elbeszélsz mellettem... nem az általam felvetett dolgokra válaszolsz... nincs értelme veled vitatkozni...”
 • 19. 01010 2012. október 31. 18:06
  „Tévedés M15 kihajtóig ingyenes !!! Utánna jön A bünti :)

  "8. angel_6 2012.10.30. 22:26 Zárójelben megjegyezném, hogy a Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom közötti autópályaszakasz díjmentes.http://www.autopalya.hu/Root/Autopalya-HU/Letoltheto_Doksik/%C3%81AK_t%C3%A9rk%C3%A9p_2012_magyar.jpg"”
 • 18. pancser 2012. október 31. 16:17
  „16. abszurdisztán 2012.10.31. 12:33
  Össze-vissza hablatyolsz mindent, Fletónak, Veresnek diplomái, vállalkozásai is voltak mégis évtizedekre szóló adósságot hoztak össze, nem kellettek. Kovács Tamás sem kellett, aki aztán pártja favízén hajózott be a Városházára. Kovács Tamás nagyon jól ismeri Mosonmagyaróvár anyagi lehetőségeit bizottsági elnökként, tagként. Tudja nagyon jól, hogy a mai aktualitás a város működőképességének fenntartása, ennél fontosabb nincs. Politikai perverzió részéről ilyen összefüggésben súlyos anyagi terheket és eladósodást jelentő erőn felüli építkezések elmaradásának felhánytorgatása. Az ilyenféle felelőtlen szocialista gyakorlat levét isszuk még sokáig.Követelhet, csak magát járatja le, hol vannak erre a források? Neki a Városházán az lenne a dolga, hogy a város gondjainak megoldásán munkálkodjon és nem botot dugni a küllők közé. Hogy hogyan jött ide a az országos politika, azt csak Kovács Tamás tudja, viszont emiatt is politikai érzéke óvodás szintű!
  A ciklus fel telt el, senki nem mondott le semmilyen ígéretről, de felelőtlen kalandokba remélem Kovács Tamás kedvéért sem megy bele a várost irányító testület.”
 • 17. kocsoggorog 2012. október 31. 14:42
  „Kedves tökmindegy!
  Azt írod, hogy ami elkészült azt is az EU finanszírozza. Ez igaz, de mi ezzel a baj?
  Ma egy polgármester csak úgy tud letenni látványos eredményt, ha kihasználja a pályázatok adta lehetőségeket. Mosonmagyaróvár ezzel maximálisan él, eddig még mindent fenn is tudta tartani amit létrehozott. A polgármester legfőbb érdeme, hogy sikerrel lobbizik ezekért a forrásokért. Abszurdisztán, nézd végig a névsor. A polgármester a két alpolgármester és a főtanácsadó mindegyike elismert szakember. Szerintem ezt senki nem kérdőjelezi meg. A frakció természetesen vegyes összetételű, mint minden városban és minden pártban, de a döntéseket a szűk körű felsővezetés hozza.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mást akart a frakció és mást a bizottság

Az önkormányzat fideszes többségű gazdasági bizottsága ellenezte, a kormányzó Fidesz-frakció viszont… Tovább olvasom