Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

A szívgyógyászat szívügyei

Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház kardiológiai osztályának munkatársai szervezésében tartották meg a hét végén a Kardiológiai Szakdolgozók X. Regionális Konferenciáját. Az eseményen közel harminc előadás hangzott el.

A betegek érdekeit is szolgálja

Az időközben a szívgyógyászat egyik legnagyobb fórumává vált kétnapos rendezvény helyi kezdeményezés nyomán indult országos útjára egy évtizede és a jubileum apropójaként tért vissza. A plénumot köszöntve dr. Vörös László kórházigazgató elmondta: reméli, ez a konferencia is a betegek érdekeit szolgálja és hasznos tapasztalatokkal gazdagítja a jelenlévőket.

500 millió forint az egészségügyre

Stipkovits Pál polgármester nemcsak a rekonstrukció kapcsán megújult kórház okán érzett büszkeségének adott hangot. Azt is elmondta, hogy az önkormányzat a tervezett 150 millió forintos támogatás helyett közel 500 milliót költött már az egészségügyre.
Tóth Ibolya, a szakminisztérium egészségpolitikai főosztályvezetője szerint a konferencia legnagyobb értéke, hogy a szakterület fejlődésének bemutatása mellett rámutat az aktualitásokra.

Tisztázott jogviszonyok

Elmondta, nemrégiben sok jogszabályt harmonizáltak. Az uniós csatlakozással együtt hatályba lépett az egyes egészségügyi tevékenységről szóló törvény, amely számos jogviszonyt tisztázott.
Rendelet jelent meg az orvosszakmai kollégiumok mellett a minisztérium által működtetett négy – az ápolási, a védőnői, a klinikai szakpszichológusi és az informatikai –, nem orvosszakmai kollégiumról, melyek szerepet játszhatnak a döntések előkészítésében.

Említette továbbá azokat az erőfeszítéseket, melyeket az ápolói alapképzettségre épülő szakképzés átalakításáért tesznek. Első lépésben az ápolói szakmacsoporthoz tartozó területek tantárgy- és szakmai követelményeit határozzák meg. A rendkívül nehéz feladat kapcsán 72 szakképzést kell áttekinteniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az új város kulcsát

Várossá avatta Jánossomorját Pál Tibor belügyminisztériumi államtitkár tegnap. Ökörsütéssel,… Tovább olvasom