Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

A szinten tartás a cél

A tavalyinál kisebb büdzsével számol jó néhány Mosonmagyaróvár környéki település.
Károlyháza tavalyi útfelújítását törleszti, Kisbodak kétmillióval kisebb büdzsével számol, Lébény a pályázatokban bízik.

Szép Károly károlyházai településvezető nem tudott nagy tervekről beszámolni az idei évet illetően.
– Tavaly szinte az egész települést „körbeaszfaltoztuk", egy utcánk kivételével az összes új burkolatot kapott. Az erre felvett hitel törlesztése „megköti a kezünket". A szinten tartás az idei célunk. Nálunk mindig központi téma a társadalmi szervezetek működtetése. Azt szeretnénk, ha ezen szervezeteknek legalább a tavalyi összeget biztosítani tudnánk. Erre az évre 6 és 10 millió forint közötti hiányt tervezünk – mondta a polgármester.

Ekker Károly, Kisbodak polgármestere az idei költségvetésről konkrét számokat nem tudott mondani. „A jegyzővel úgy kalkuláltunk, hogy idén kétmillió forinttal kevesebből gazdálkodhatunk a tavalyi esztendőhöz képest" – mondta.
– Idén is biztos forráshiánnyal számolhatunk – mondta Csaplár Zoltán lébényi polgármester.
– Költségvetésünk a tavalyi 94 százaléka lesz. Az utak, vízelvezetők állapotára minden évben csak minimális összeg jut, előbb-utóbb azonban több pénzt kell áldozni a felújításukra. A pályázati lehetőségeinktől függ a költségvetésünk is. Ha forráshiány miatt nem utasítják el projektjeinket, s ezeket a központi pénzeket le lehet hívni, akkor jobb helyzetben leszünk. A templomtér díszburkolatának felújítása, a tornacsarnok lelátójának befejezése, a vízlevezetők, járdák, utak építése mind-mind égető feladat. Ha a mecséri iskola hozzánk társulna, akkor emelkedhetne a tanulók után járó fejkvóta. Az ipari parkunk eddig szinte csak vitte pénzt, most mire hozna valamit a konyhára, eltörölhetik az iparűzési adót. A költségvetés adta lehetőségeket kihasználjuk a hosszú távú stratégiánknak megfelelően – mondta Csaplár Zoltán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalmi kishatár: sétával a nyitásért

Január 15-ére békés gyaloglást szervez a levéli Nagy Attila a hegyeshalmi kishatárra, hogy ezzel ismét felhívják a figyelmet a mintegy két éve megoldatlan problémára. A kishatárért évek óta harcoló férfi közös sétára invitálta a belügyminisztert és a burgenlandi tartományfőnököt is. Tovább olvasom